Food-to-go en meer: vijf trends uit Dublin


1. Combinatie retail en food-to-go

Dublin heeft de reputatie een markt te hebben waarin detailhandelaars meeslepende en inspirerende food-to-go-aanbiedingen hebben ontwikkeld. De ontwikkeling gaat onverminderd voort. Zo introduceerde BWG de Chopped-formule, waarbij je een vers gehakte salade kunt samenstellen. Het Chopped-concept is gelanceerd in Londis- en SPAR-winkels.

2. Nieuwe generatie tankstations

En de inspiratie zit niet alleen in het centrum van de stad. Ook tankstations volgen op de voet. Ook enkele van de servicestations hebben het Chopped-concept geïntroduceerd.

3. De herdefinitie van de gemakswinkel

Gezien de focus op voortdurende verbetering biedt Ierland met name een enorme hoeveelheid inspiratie voor kleinere winkels. Het vermogen om een ​​gevarieerd aanbod van hoogwaardige, versbereide, food-to-go-producten aan te bieden, ondersteunt de kernfunctie van een groeiend aantal convenience-winkels in Ierland. Functies die op veel andere markten als uniek worden gezien - zoals koffie en bakkerij in de winkel - zijn de norm geworden. Na de premium saladebars in de winkel, waren we getuige van de voortdurende introductie van burrito-bars in de winkel, of het aanbod van hamburgers en hotdogs.

4. Lokale verankering

Een apart thema, maar een zeer relevant thema, is hoe winkels zich aansluiten bij de lokale gemeenschap. Supermarktketen SuperValu laat lokale leveranciers toe zich in hun winkel presenteren. Door hun verbondenheid met de lokale sportclubs bieden ze bv. ook de mogelijkheid om voetbaltickets aan te kopen in de winkel. Meer redenen om de winkel te bezoeken dus.  

5. Klantenservice aan aparte balies

De rol van een balie met gepersonaliseerde klantenservice is een integraal onderdeel van het bredere convenience en food-to-go-kanaal in Ierland. Een balie maakt het mogelijk een brede waaier van items in de supermarkt toe te voegen. Uiteraard is het personeel hier van het grootste belang. Zij moete zorgen voor een uitstekende ervaring voor de klant.

 

TIP: Inspiratiereis Kopenhagen

De trends in Dublin hebben we tijdens onze inspiratiereis van vorig jaar al mogen ontdekken. Benieuwd naar de inspiratiereis en de trends in Kopenhagen?

Schrijf je dan in voor onze tweedaagse inspiratiereis. Meer info vind je hier.

Gerelateerde artikels

Oh, wat zijn die Hollanders slim!
"Winkelhiers zijn cruciaal voor onze economie"
Waarom Sam Vanderplancke (Carrefour Market Ekeren) Shopopop een no-brainer vindt

Actueel

Oh, wat zijn die Hollanders slim!
"Winkelhiers zijn cruciaal voor onze economie"
Waarom Sam Vanderplancke (Carrefour Market Ekeren) Shopopop een no-brainer vindt
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy