Frans Muller, CEO Ahold Delhaize: "3% winstmarge over drie jaar"

Nieuws

In De Tijd van donderdag 9 mei verscheen een interview met Frans Muller, CEO van Ahold Delhaize, over de eerste kwartaalcijfers van de groep. De omzet van de Belgische keten Delhaize daalde in de eerste drie maanden 2,2% naar 1,2 miljard euro.

De winkels waren in het eerste kwartaal van 2017 meer dagen open en konden profiteren van de aanloop naar Pasen. Maar toch daalde de omzet dit jaar met 0,3%. De keten verloor 0,2 procentpunt marktaandeel. De onderliggende operationele winst bleef stabiel op 29 miljoen euro.

Muller: 'Ik kan geen prognoses geven over de evolutie in de komende maanden, maar het is onze ambitie de omzet, het marktaandeel en de winst van Delhaize te laten stijgen. Dankzij onze kortingsacties gaat het de goede kant op met onze prijsperceptie. Hij blijft bij zijn ambitie om te evolueren naar 3% winstmarge over drie jaar. In het eerste kwartaal steeg de onderliggende operationele winstmarge van 2,3 naar 2,4% van de omzet.

Delhaize introduceert nieuwe winkelconcepten, vernieuwt winkels en gaat efficiënter werken door onder andere verbeteringen die we in de logistiek hebben doorgevoerd. Buurtsuper.be heeft naar aanleiding van deze vernieuwingen in de logistiek een tevredenheidsenquête georganiseerd bij haar leden en Delhaize aangeslotenen. Zij zal die binnenkort presenteren aan de directie.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2138)

Deelnamepakket al besteld?

Nieuws

Het deelnamepakket van onze imagocampagne bevat je attenties voor het Weekend van de Klant en je materiaal van onze imagocampagne (winkelaffiches en krasloten voor het jackpotspel) én je maakt kans om Super Team 2020 te worden!
Lees meer ››