Generieke autocontrolegids gepubliceerd

Nieuws Onze haccp begeleiding Wetgeving

Op 18 november werd de autocontrolegids G-044 voor de B2C-sector gepubliceerd op de website van het FAVV. Deze gids is van toepassing op alle operatoren in de distributiesector.

De G-044 Autocontrolegids voor de B2C-sector bestaat naast de specifieke gidsen zoals G-007 (detailhandel), G-003(slagerij), G-023(Horeca) en G-026 (bakkerij). Dit betekent dat de specifieke sectorgidsen ook blijven bestaan. Elke operator kan bijgevolg kiezen welke gids(en) hij toepast (rekening houdend met de scope).

Tijdens de jaarlijkse update van uw autocontrolesysteem door de voedseladviseurs van Buurtsuper.be zal u de nodige toelichting krijgen.

Via onderstaande link kan u de generieke sectorgids consulteren.

http://www.favv-afsca.fgov.be/autocontrole-nl/gidsen/distributie/generieke/

Voor meer info kan u terecht bij Veronique Bert (veronique.bert@buurtsuper.be)

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1828)

Belgische chef-koks ontwikkelen recepten voor Delhaize

Nieuws

Delhaize begon in 1999 samen te werken met bekende chefs en breidt nu haar bestaande assortiment uit met nieuwe gerechten. Peter Goossens, Lionel Rigolet, Sergio Herman, Wout Bru en Bart Desmidt ontwikkelden recepten voor de nieuwe verse bereide gerechten, vanaf december te vinden in de Delhaizewinkels.
Lees meer ››

Welke impact zal prijzenslag hebben op kwaliteit?

Nieuws

In Het Laatste Nieuws staat een artikel over hoe de Belgische supermarkten reageren op de komst van Jumbo. Volgens Test Aankoop zouden een aantal prijzen die Jumbo hanteert goedkoper zijn dan de prijzen die ze zelf, net over de grens in Nederland, toepast. Er wordt niet verwacht dat de prijzen blijvend laag worden gehouden bij de bewuste referenties.
Lees meer ››

De hele dag door ... eten

Nieuws

Buurtsuper.be is momenteel op inspiratiereis in New York. Wat daar opvalt is dat New Yorkers, jong en oud, de hele dag door eten of ‘snacken’. Te voet, op de bus of in de metro. Alles gebeurt gewoon ‘on the road’. Het aanbod is hier dan ook volledig op afgestemd. Komt die trend ook naar ons land? Volgende week opent alleszins de eerste KFC in ons land.
Lees meer ››