Gevalideerd autocontrolesysteem in 23.151 voedingsbedrijven

Nieuws FAW Smiley

Eind 2015 beschikten 23.151 voedingsbedrijven over een gevalideerd autocontrolesysteem. Dat zijn er bijna 1.000 meer dan vorig jaar. In 2007 hadden amper 3.300 voedingsbedrijven een gevalideerd autocontrolesysteem. Dit maakte het FAVV vandaag bekend in een persconferentie.

Onder de noemer voedingsbedrijven gaan de volgende sectoren schuil:

  • primaire productie (18.619 gevalideerd)
  • distributie (2.337 gevalideerd)
  • horeca (697 gevalideerd)
  • transformatie (664 gevalideerd)

“Het beleid met betrekking tot gevalideerde autocontrolesystemen rendeert”, besluit het FAVV. “Het aantal bedrijven met een gevalideerd autocontrolesysteem blijft toenemen en bovendien scoren deze bedrijven in elke sector systematisch beter. Toch blijft het noodzakelijk dat het FAVV ook bij die bedrijven controleert, weliswaar met een lagere frequentie.”

In 2009 nam Buurtsuper.be voedingsadviseur Veronique Bert in dienst, die sindsdien de leden van Buurtsuper.be (zelfstandige voedingshandel) begeleidt bij het opzetten van een autocontrolesysteem en hen klaarstoomt voor een validatie ervan. Twee jaar later kreeg Veronique Bert versterking van Ann Wayenberg en zijn zij dagelijks actief in het hele land voor de optimalisering, validering en hervalidering van autocontrolesystemen in de zelfstandige buurtsuper.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1654)