Gevalideerd autocontrolesysteem in 23.151 voedingsbedrijven

Nieuws FAW Smiley

Eind 2015 beschikten 23.151 voedingsbedrijven over een gevalideerd autocontrolesysteem. Dat zijn er bijna 1.000 meer dan vorig jaar. In 2007 hadden amper 3.300 voedingsbedrijven een gevalideerd autocontrolesysteem. Dit maakte het FAVV vandaag bekend in een persconferentie.

Onder de noemer voedingsbedrijven gaan de volgende sectoren schuil:

  • primaire productie (18.619 gevalideerd)
  • distributie (2.337 gevalideerd)
  • horeca (697 gevalideerd)
  • transformatie (664 gevalideerd)

“Het beleid met betrekking tot gevalideerde autocontrolesystemen rendeert”, besluit het FAVV. “Het aantal bedrijven met een gevalideerd autocontrolesysteem blijft toenemen en bovendien scoren deze bedrijven in elke sector systematisch beter. Toch blijft het noodzakelijk dat het FAVV ook bij die bedrijven controleert, weliswaar met een lagere frequentie.”

In 2009 nam Buurtsuper.be voedingsadviseur Veronique Bert in dienst, die sindsdien de leden van Buurtsuper.be (zelfstandige voedingshandel) begeleidt bij het opzetten van een autocontrolesysteem en hen klaarstoomt voor een validatie ervan. Twee jaar later kreeg Veronique Bert versterking van Ann Wayenberg en zijn zij dagelijks actief in het hele land voor de optimalisering, validering en hervalidering van autocontrolesystemen in de zelfstandige buurtsuper.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1828)

Belgische chef-koks ontwikkelen recepten voor Delhaize

Nieuws

Delhaize begon in 1999 samen te werken met bekende chefs en breidt nu haar bestaande assortiment uit met nieuwe gerechten. Peter Goossens, Lionel Rigolet, Sergio Herman, Wout Bru en Bart Desmidt ontwikkelden recepten voor de nieuwe verse bereide gerechten, vanaf december te vinden in de Delhaizewinkels.
Lees meer ››

Welke impact zal prijzenslag hebben op kwaliteit?

Nieuws

In Het Laatste Nieuws staat een artikel over hoe de Belgische supermarkten reageren op de komst van Jumbo. Volgens Test Aankoop zouden een aantal prijzen die Jumbo hanteert goedkoper zijn dan de prijzen die ze zelf, net over de grens in Nederland, toepast. Er wordt niet verwacht dat de prijzen blijvend laag worden gehouden bij de bewuste referenties.
Lees meer ››

De hele dag door ... eten

Nieuws

Buurtsuper.be is momenteel op inspiratiereis in New York. Wat daar opvalt is dat New Yorkers, jong en oud, de hele dag door eten of ‘snacken’. Te voet, op de bus of in de metro. Alles gebeurt gewoon ‘on the road’. Het aanbod is hier dan ook volledig op afgestemd. Komt die trend ook naar ons land? Volgende week opent alleszins de eerste KFC in ons land.
Lees meer ››