Goedkopere mobiele betalingen op komst

Nieuws

Bancontact, dat in Belgiƫ zo'n 16 miljoen bankkaarten in omloop heeft, lanceert samen met Payconiq een nieuwe betaalapp. Met die app zal je makkelijk en contactloos kunnen betalen in winkels en horecazaken. Door een fusie van vorig jaar behoren Bancontact en Payconiq nu tot hetzelfde bedrijf.

De app wordt ondersteund door twintig banken en zal in ons land meteen 290.000 contactpunten krijgen. Bancontact heeft in België een zeer grote gebruikersgroep. Wanneer al deze kaarthouders ook mobiele betalers worden, creëert dat grote mogelijkheden voor de app.

Vooral winkeliers lijken trouwens een goede zaak te doen met de nieuwe app. Momenteel kun je in veel winkels met het klassieke Bancontact betalen, maar de kosten daarvoor lopen, zeker voor kleine handelaars, flink op. Ze staan in voor de transactiekosten, maar moeten daarnaast ook een terminal kopen of huren. “Met 6 eurocent per transactie is Payconiq maar half zo duur als Bancontact", zegt Lieven Cloots van UNIZO. "Maar Payconiq heeft niet zoveel gebruikers en is alleen goed gekend bij jongeren. Nu wordt het goedkopere systeem automatisch verdeeld over veel meer mensen. Vandaar dat we het sterk steunen."

 

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2213)