Groentevakman: kolen


Groentevakman

Savooikool of groene kool is een fantastische wintergroente. Van september tem februari kennen we een hoge aanvoer, dus de komende weken zullen die aantallen snel doorstijgen. 

Wist-je-datje
Wist je dat in savooikool veel kalium, beta-caroteen en foliumzuur zit? Boerenkool is rijk aan vitamine A, B2, B6, C, foliumzuur en calcium. Rode kool bevat veel vitamine A, B en vooral C, maar ook ijzer en calcium. Spruiten zijn net als broccoli zeer rijk aan kalium, vit. B1, B2 en B6, en vitamine K. 

Aanraders & Markttrends

Ook de vraag naar witte en rode kolen, Chinese kolen… trekt sterk aan. De volumes stijgen en kenmerken daarmee de start van het kolenseizoen. En wie nog geen zin heeft in de traditionele winterse gerechten; kolen zijn ook superlekker in slaatjes! Voor meer inspiratie: www.lekkervanbijons.be.

Noteringen van losse tomaten en trostomaten verdubbelen op een paar dagen tijd. Volumes zullen de komende weken dalen, waardoor de prijzen verder zullen aantrekken. Alle sorteringen van komkommers werden fors duurder. Kleinere aantallen op de klok zorgen ervoor dat de prijs sterk aantrekt op een paar dagen tijd. Zelfde verhaal voor aubergines; dalende volumes aan stevige prijzen.

Prei werd goedkoper, het aanbod groeit wekelijks verder. Een kleine aanvoer venkel werd aan dure prijzen verkocht. Overzichtelijk aanbod in alle slasoorten, andijvie is de duurste soort. De nieuwe oogst van knolselder stijgt, noteringen op een normaal niveau voor deze periode van het jaar. Wortelen worden aan stabiele prijzen verkocht.

Aanvoer bloemkool en broccoli verloopt normaal, broccoli wordt aan stevige prijzen verkocht. Paprika’s werden fors duurder de voorbije week, het aanbod werd kleiner. Vandaag was geel de duurste kleur. Vraag naar courgettes zorgt voor zeer mooie prijzen voor deze periode van het jaar.

Gerelateerde artikels

Uit liefde voor sla
Aardbeien van bij ons

Teler Jan Jansen & Coöperatie Hoogstraten

Aardbeien van bij ons

3 min.
Thuisverbruik verse aardappelen: +8%

Actueel

Stap voor stap naar meer plantaardige voeding met halfhalf
VDAB Jobbeurs Verkoop & Horeca
Daarom ben ik lid

Kurt Van Turnhout, Alvo Supermarkt Nagels

Daarom ben ik lid

2 min.
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy