Helft Belgen wil meer betalen voor lokale producten

Nieuws

Het West Vlaams Economisch Studiebureau (WES) stelde vast dat bijna 47% van de Belgen bereid is om meer te betalen voor producten die rechtstreeks van de boer komen. 41% zegt bereid te zijn meer te betalen voor Belgische producten.

30 tot 40% van de Belgen is bereid extra te betalen voor producten die een kwaliteitslabel bevatten (38,5%), die biologisch zijn (34%) of verpakt zijn met gerecycleerde verpakkingen (30,7%).

Dit zijn opvallende maar ook veelbelovende cijfers, zeker in het kader van ons 'Korte keten'-project en de ‘Meet & Greet’ die Buurtsuper.be vorige maand in het Kempische Loenhout organiseerde. We brengen via deze initiatieven buurtsupermarkten in contact met de lokale boeren en producenten.

Klik hier voor meer informatie over de 'Meet & Greet' in kader van het 'Korte keten'-project. 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1415)

Plezier op het werk, werkt!

Nieuws PMO Opleidingen

Hoe hoog is het plezier bij jouw medewerkers? Tijdens de Dag van de Medewerker zet je ze misschien extra in de bloemen, maar gelukkige medewerkers zijn het hele jaar door belangrijk. Ze bepalen immers of jouw buurtsuper succesvol is!
Lees meer ››

Nieuwe blauwe zak

Nieuws

Op 1 april 2019 zijn de eerste intercommunales Verko et IDM van start gegaan met de nieuwe en uitgebreide ‘blauwe zak’. Deze laat nu ook plastic verpakkingen toe die vroeger werden geweigerd zoals botervlootjes, yoghurt potjes,…
Lees meer ››