Helft minder zwerfvuil langs Vlaamse wegen

Nieuws

Volgens nieuwe cijfers van het Agentschap Wegen en Verkeer werd er in 2018 de helft minder zwerfvuil gestort langs de Vlaamse gewest- en autosnelwegen dan vijf jaar geleden. Opvallend: in alle provincies was er een daling van het zwerfvuil, behalve in Limburg.

Daar werd vorig jaar 189 ton zwerfvuil teruggevonden, tegenover 165 ton in 2017. Al blijft Limburg de beste leerling van Vlaanderen. “Effectieve boetes voor sluikstorten en aanhoudende sensibiliseringscampagnes werpen duidelijk hun vruchten af”, zegt Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Deze week nog startte OVAM met een affichecampagne langs Vlaamse wegen. Daarnaast loopt er ook een proefproject waarbij de klassieke vuilnisbakken op snelwegparkings - onder meer in Diepenbeek en Hoeselt - vervangen worden door semi-ondergrondse containers, die meer afval kunnen slikken.

Buurtsuper.be leden organiseren sinds vorig jaar zwerfvuilacties waarbij lokale verenigingen een opruimactie doen en hiervoor beloond worden met een aankoopcheque van €250 door de plaatselijke buurtsuper.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2138)

Deelnamepakket al besteld?

Nieuws

Het deelnamepakket van onze imagocampagne bevat je attenties voor het Weekend van de Klant en je materiaal van onze imagocampagne (winkelaffiches en krasloten voor het jackpotspel) én je maakt kans om Super Team 2020 te worden!
Lees meer ››