Helft minder zwerfvuil langs Vlaamse wegen

Nieuws

Volgens nieuwe cijfers van het Agentschap Wegen en Verkeer werd er in 2018 de helft minder zwerfvuil gestort langs de Vlaamse gewest- en autosnelwegen dan vijf jaar geleden. Opvallend: in alle provincies was er een daling van het zwerfvuil, behalve in Limburg.

Daar werd vorig jaar 189 ton zwerfvuil teruggevonden, tegenover 165 ton in 2017. Al blijft Limburg de beste leerling van Vlaanderen. “Effectieve boetes voor sluikstorten en aanhoudende sensibiliseringscampagnes werpen duidelijk hun vruchten af”, zegt Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Deze week nog startte OVAM met een affichecampagne langs Vlaamse wegen. Daarnaast loopt er ook een proefproject waarbij de klassieke vuilnisbakken op snelwegparkings - onder meer in Diepenbeek en Hoeselt - vervangen worden door semi-ondergrondse containers, die meer afval kunnen slikken.

Buurtsuper.be leden organiseren sinds vorig jaar zwerfvuilacties waarbij lokale verenigingen een opruimactie doen en hiervoor beloond worden met een aankoopcheque van €250 door de plaatselijke buurtsuper.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1472)

SPAR-campagne #verder

Nieuws

Deze maand start in Nederland de nieuwe reclamecampagne van SPAR met als thema #verder. Via social media, winkelmaterialen, folders, magazines, tv en vrachtwagens, maakt Nederland kennis met waar SPAR vandaag de dag voor staat: dé winkel voor dagelijks gemak, waar de consument op elk moment van de dag vindt wat hij nodig heeft.
Lees meer ››

Bestel je Mooimakers affiches voor 31/5

Nieuws

Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG, is in volle voorbereiding voor haar zomercampagne. De nieuwe affiches en de nieuwe 'wobbler' kunnen nog besteld worden tot eind mei.
Lees meer ››

“Een supermarkt moet op alle vlakken sterk staan”

Nieuws

Er beweegt veel in de wereld van de supermarkten. Luc Bormans weet er alles van. Hij beheert niet alleen drie Delhaize-winkels in Namen, hij staat ook al twee jaar aan het hoofd van Aplsia, de vereniging van franchisenemers. In ons Super magazine lees je een gesprek met hem over de troeven en uitdagingen van de sector.
Lees meer ››