Helft minder zwerfvuil langs Vlaamse wegen

Nieuws

Volgens nieuwe cijfers van het Agentschap Wegen en Verkeer werd er in 2018 de helft minder zwerfvuil gestort langs de Vlaamse gewest- en autosnelwegen dan vijf jaar geleden. Opvallend: in alle provincies was er een daling van het zwerfvuil, behalve in Limburg.

Daar werd vorig jaar 189 ton zwerfvuil teruggevonden, tegenover 165 ton in 2017. Al blijft Limburg de beste leerling van Vlaanderen. “Effectieve boetes voor sluikstorten en aanhoudende sensibiliseringscampagnes werpen duidelijk hun vruchten af”, zegt Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Deze week nog startte OVAM met een affichecampagne langs Vlaamse wegen. Daarnaast loopt er ook een proefproject waarbij de klassieke vuilnisbakken op snelwegparkings - onder meer in Diepenbeek en Hoeselt - vervangen worden door semi-ondergrondse containers, die meer afval kunnen slikken.

Buurtsuper.be leden organiseren sinds vorig jaar zwerfvuilacties waarbij lokale verenigingen een opruimactie doen en hiervoor beloond worden met een aankoopcheque van €250 door de plaatselijke buurtsuper.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1592)

Tekenen in op akkoord met Reprobel!

Nieuws

UNIZO heeft lang onderhandeld met Reprobel over een nieuw vergoedingsakkoord. Ondanks de aanmaningen van Reprobel, hebben we geadviseerd om de betaling nog uit te stellen. Buurtsuper.be leden kunnen nu gebruik maken van de ‘vroeg-boek’ voordeeltarieven. Voor kleinere ondernemingen is er zelfs nog een bijkomende korting (<10 werknemers).
Lees meer ››