HelloFresh is voorbij de miljard omzet, maar blijft verliesgevend

Nieuws

HelloFresh heeft zijn omzet vorig jaar met zo’n 41 procent zien toenemen. De Duitse maaltijdboxaanbieder komt uit op een omzet van bijna 1,3 miljard euro, zo blijkt uit de voorlopige jaarcijfers.

Het afgelopen kwartaal telde HelloFresh voor het eerst meer dan twee miljoen actieve klanten. In de laatste drie maanden van het jaar werden wereldwijd 54,7 miljoen maaltijden bezorgd, wat een groei van 38,4 procent betekent ten opzichte van een jaar eerder.

Met de omzetgroei overtreft HelloFresh zijn eigen verwachtingen. In de Verenigde Staten is ruim 732 miljoen omzet geboekt, terwijl de internationale omzet boven de 543 miljoen euro ligt.

Buiten de Verenigde Staten was de maaltijdboxaanbieder voor het eerst het hele jaar winstgevend. Dat wil zeggen dat de aebitda uitkwam tussen de dertien en vijftien miljoen euro. In de Verenigde Staten is die echter 33 tot 35 miljoen negatief. Over het hele jaar is er een tekort van maximaal 58 miljoen, tegenover 70,1 miljoen euro een jaar eerder. Welk bedrag er daadwerkelijk onder de streep staat, is niet bekend.

HelloFresh heeft naar eigen zeggen ‘een zeer gezonde balans’. Aan het eind van 2018 was er geen bankschuld, was er 194 miljoen euro in kas en is er nog een ongebruikte kredietfaciliteit van tachtig miljoen euro.

Bron: retailtrends.nl

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1415)

Plezier op het werk, werkt!

Nieuws PMO Opleidingen

Hoe hoog is het plezier bij jouw medewerkers? Tijdens de Dag van de Medewerker zet je ze misschien extra in de bloemen, maar gelukkige medewerkers zijn het hele jaar door belangrijk. Ze bepalen immers of jouw buurtsuper succesvol is!
Lees meer ››

Nieuwe blauwe zak

Nieuws

Op 1 april 2019 zijn de eerste intercommunales Verko et IDM van start gegaan met de nieuwe en uitgebreide ‘blauwe zak’. Deze laat nu ook plastic verpakkingen toe die vroeger werden geweigerd zoals botervlootjes, yoghurt potjes,…
Lees meer ››