Herbruikbare zakjes en dozen bij de bedieningstogen van Carrefour


Begin november 2017 ging een pilootproject van start in de Hypermarkt Carrefour van Bierges (nabij Waver). Na de vele positieve reacties van klanten wordt het proefproject nu al – na twee weken - uitgerold in alle afdelingen in bediening van de Hypermarkten Carrefour en de Carrefour Markets die door Carrefour België zelf uitgebaat worden.

Het principe is eenvoudig en duurzaam: de klant brengt zelf zijn herbruikbare zakjes of dozen mee, waar de producten van de bedieningstogen in verpakt kunnen worden. De verkoper past het startgewicht op de weegschaal aan, zodat het gewicht van het recipiënt niet meegerekend wordt, en plakt er het prijsetiket op, zoals dit ook gebeurt met de klassieke plastic verpakking. Het is uiteraard belangrijk dat de klant doosjes meebrengt die proper, droog en geschikt zijn om voedsel in te verpakken. Indien de voedselveiligheid niet gegarandeerd kan worden, kan de winkelmedewerker deze weigeren. Om kruiscontaminaties te vermijden, worden verschillende vleessoorten, of kaas en charcuterie, nooit in hetzelfde doosje verpakt.

Test: herbruikbare textielzakjes voor groenten en fruit

Vanaf maandag 20 november gaat er bovendien nog een test van start: de Hypermarkt Carrefour van Bierges zal er stevige herbruikbare textielzakjes aanbieden om groenten en fruit te verpakken. De zakjes zijn wasbaar, stevig genoeg om meermaals te worden gebruikt en de prijsetiketjes blijven er goed op plakken. Deze worden aangeboden aan 2,40 euro voor 5 zakjes, of 0,60 euro voor eentje. Een week later zullen deze zakjes nog in vijftien andere testwinkels beschikbaar zijn.

 

Gerelateerde artikels

Buurtsuper.be reageert in Trends en op Kanaal Z op stuntpromoties
Worden jullie Buurtsuper van het jaar 2024?
Vlaams voedingsgedrag ontrafeld

Actueel

Buurtsuper.be reageert in Trends en op Kanaal Z op stuntpromoties
Worden jullie Buurtsuper van het jaar 2024?
Vlaams voedingsgedrag ontrafeld
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy