Het jaar van Buurtsuper.be


De talrijke ledenbezoeken die Buurtsuper.be afgelopen jaar aflegde wijzen uit dat de gemiddelde buurtsuper volgende uitdagingen ziet:  

  1. Vinden en houden van gemotiveerd personeel
  2. Een gezonde rendabiliteit met de nodige reserves om te kunnen investeren in een toekomstgerichte buurtsuper
  3. Gepast anticiperen op trends zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen, e-commerce, digitalisering, artificiële intelligentie, duurzame voeding … 

Buurtsuper.be zal daarom, naast haar voornaamste kerntaken zoals de belangenverdediging, op alle mogelijke manieren een optimale ervaringsuitwisseling onder haar leden faciliteren. Uiteraard genieten onze leden dezelfde voordelen als vorig jaar: keuze uit een gratis HACCP begeleiding op de winkelvloer of een gratis personeelsopleiding (na aftrek KMO Portefeuille).

Buurtsuper.be wenst alle leden een succesvol ondernemend 2020 toe!


Check hier ons Jaaroverzicht:  

JANUARI 2019

Buurtsuper.be op Kanaal Z

Zelfstandige supermarkten zijn almaar minder rendabel. Op drie jaar tijd daalde hun winst met gemiddeld 12 procent. Dat blijkt uit een analyse van Buurtsuper.be. Kanaal Z besteedde dinsdag een nieuwsitem aan deze problematiek. Bekijk de reportage hier!
Lees meer ››


FEBRUARI 2019

Buurtsupers ongerust over ‘1+2 gratis’ promotie acties

Buurtsuper.be reageerde deze week verontrust over de ‘1+2 gratis’ promotie actie bij Albert Heijn. Heel wat media pikten onze reactie op. Bekijk hier een overzicht van alle nieuwsartikels die verschenen naar aanleiding van onze actie.
Lees meer ››


MAART 2019

Buurtsuper.be bezoekt Europees Economisch Sociaal Comité

Afgelopen dinsdag, 12 maart 2019, was Buurtsuper.be op bezoek bij het Europees Economisch Sociaal Comité. Dit is het officieel adviesorgaan dat de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad moeten raadplegen alvorens ze bedrijfseconomische en sociale beleidsmaatregelen te kunnen nemen.
Lees meer ››


APRIL 2019

Vacatures: match tussen vraag en aanbod?

Buurtsuper.be vroeg aan Marketing Development om haar leden te ondervragen over de zoektocht naar geschikt personeel, het profiel van de sollicitanten en de verwachtingen in de toekomst. Wat blijkt? Er is een sterke ‘match’ tussen de vacatures in zelfstandige supermarkten en het profiel van laaggeschoolde werkzoekenden.
Lees meer ››


MEI 2019

Traceerbaarheidssysteem moet illegale tabakshandel aan banden leggen

Vorige week is, met de invoering van een track & trace-systeem, een belangrijke stap gezet in de strijd tegen de tabakssmokkel, fraude en namaak in de EU.
Lees meer ››


JUNI 2019  
   

300 buurtsupers op Buurtsuperfeest!

Deze avond verzamelen niet minder dan 300 buurtsupers op het jaarlijkse Buurtsuperfeest. Ze zullen er genieten van een BBQ en ervaringen uitwisselen met collega's. Ook de Super Teams, de Groentevakman, de Mooiste Kaastoog en de Mooiste Vleestoog van 2019 zullen in de bloemetjes worden gezet.
Lees meer ››


JULI 2019

Regularisatie van geldautomaten in (buurt)supermarkten

Er zijn steeds minder geldautomaten waar je nog cash uit de muur kunt halen. Vooral in kleine gemeenten veroorzaakt dat problemen. Als het van N-VA-Kamerlid Yngvild Ingels afhangt, kan je binnenkort opnieuw geld uit een automaat halen in de supermarkt. Buurtsuper.be pleit hier al langer voor en ging het probleem aankaarten bij de bevoegd minister.
Lees meer ››


AUGUSTUS 2019

Lees hier de Vlaamse startnota

De beknopte Startnota van formateur De Wever bevat een aantal aanknopingspunten die voor de Vlaamse KMO’s erg belangrijk zijn. Zo is één van de grootste knelpunten de zoektocht naar geschikt personeel. Daar wil de Startnota op inzetten door, onder meer, 120.000 extra Vlamingen aan de slag te krijgen.
Lees meer ››


SEPTEMBER 2019

Buurtsupers stellen meer dan 18.000 werknemers tewerk 

Naar aanleiding van onze persactie over personeel in de buurtsuper, verscheen een artikel in Het Laatste Nieuws én maakte VTM een mooie reportage voor het nieuws.
Lees meer ››


OKTOBER 2019

Evenwichtig sociaal akkoord voor zelfstandige kleinhandel en supermarkten

Na de andere paritaire comité’s van de detailhandel (PC312 en 202) is nu ook het Paritair Comité voor de zelfstandige kleinhandel (PC201) en het Paritair Subcomité voor de zelfstandige supermarkten vanaf 20 werknemers (PC202.01) erin geslaagd om een sociaal akkoord te sluiten voor de periode 2019 en 2020.
Lees meer ››


NOVEMBER 2019

Super Teams 2019

Ze zijn bekend! De winnaars van onze 'Super Team 2019' verkiezing. We geven u graag de Top 3 per enseigne.
Lees meer ››


DECEMBER 2019

Buurtsuper.be eist dat politie en parket winkeldiefstallen aanpaktn

Uitbaters van een supermarkt in Lichtaart bij Kasterlee hebben camerabeelden van twee winkeldieven op sociale media gezet in de hoop de daders te vatten. Dat is illegaal en UNIZO en Buurtsuper.be keuren dit niet goed, maar begrijpen de uitbaters van de supermarkt wel.
Lees meer ›› 

Gerelateerde artikels

Netwerkavond speciaalzaken bij Duroc d'Olives
“We staan voor een copernicaanse revolutie”
Stap voor stap naar meer plantaardige voeding met halfhalf

Actueel

Netwerkavond speciaalzaken bij Duroc d'Olives
“We staan voor een copernicaanse revolutie”
Stap voor stap naar meer plantaardige voeding met halfhalf
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy