Hoe als werkgever een hoger rendement uit jouw personeelsopleidingen halen?

Nieuws

Luc Ardies van Buurtsuper.be schreef een zakboekje over hoe je als werkgever ervoor kan zorgen dat jouw opleidingen ook effectief renderen. Buurtsupers investeren immers steeds meer in personeelsopleidingen. Op zich is dat een goede zaak, maar vaak missen ze compleet hun doel.

Dit komt omdat de zaakvoerder zich bij de opleidingskeuze al te vaak laat leiden door het zichtbare gedrag van zijn medewerkers en vooral de tekortkomingen die ze hierbij vertonen. Dit terwijl onzichtbare factoren bepalen of een opleiding succesvol is of niet. Centraal in dit zakboekje, uitgegeven door Uitgeverij Lannoo Campus, staat de wetenschappelijke vaststelling dat competenties, talenten of opleidingen vaak botsen met de overtuiging van iemand. Waarin gelooft een medewerker? Wat is zijn persoonlijkheid en wat wil hij bereiken in zijn job en in zijn leven? Het zakboekje vertrekt vanuit een bewezen model en illustreert dit op een heldere en beknopte manier aan de hand van 5 uiteenlopende praktijkvoorbeelden. Je leest het uit op minder dan 30 minuten!

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel.

Bestellen kan ook via https://www.lannoo.be/nl/waarom-de-ene-opleiding-werkt-en-de-andere-niet

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1415)

Plezier op het werk, werkt!

Nieuws PMO Opleidingen

Hoe hoog is het plezier bij jouw medewerkers? Tijdens de Dag van de Medewerker zet je ze misschien extra in de bloemen, maar gelukkige medewerkers zijn het hele jaar door belangrijk. Ze bepalen immers of jouw buurtsuper succesvol is!
Lees meer ››

Nieuwe blauwe zak

Nieuws

Op 1 april 2019 zijn de eerste intercommunales Verko et IDM van start gegaan met de nieuwe en uitgebreide ‘blauwe zak’. Deze laat nu ook plastic verpakkingen toe die vroeger werden geweigerd zoals botervlootjes, yoghurt potjes,…
Lees meer ››