Hollandse verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot gaat nationaal

Nieuws

De verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot wil in april zijn concept landelijk beschikbaar maken. Dat vertelde medeoprichter Jouri Schoemaker aan het Nederlandse RTL Nieuws. Pieter Pot is momenteel nog voornamelijk actief in Rotterdam.

De uitrol gaat Pieter Pot realiseren met behulp van de fietskoeriers van Cycloon. "We willen op die manier heel Nederland bedienen", aldus Schoemaker. De startup heeft momenteel 250 klanten, maar er staan drieduizend nieuwe klanten op de wachtlijst. Om aan de vraag te kunnen voldoen, werkt Pieter Pot samen met twee sociale werkplaatsen.

Of het concept landelijk zal slagen, is nog even afwachten. De oprichters zelf zien voldoende kansen. Een daarvan is een pilot draaien met een grote partij zoals Unilever, waarbij Unilever de producten levert en Pieter Pot zorgt voor de duurzame verpakking. Eerder liet Pieter Pot weten zesduizend klanten te willen hebben aan het einde van 2020. De verpakkingsvrije supermarkt werd vorig jaar februari opgericht en bezorgt boodschappen in glazen potten bij de klant thuis

Bron: Retailtrends.nl

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1927)

Carrefour blijft omzet verliezen in België

Nieuws

Carrefour blijft omzet verliezen in ons land. In 2018 verkocht de Franse warenhuisketen hier nog voor 4,274 miljard euro aan producten, in 2019 was dat al gedaald tot 4,125 miljard euro of met 1,7%. Toch zegt het concern tekenen van beterschap te zien.
Lees meer ››

Douwe Egberts vliegt uit rekken Colruyt

Nieuws

Het Nieuwsblad rapporteerde vandaag over een conflict tussen Colruyt en Douwe Egbert. In veel filialen van Colruyt en Okay ligt als gevolg daarvan nog maar weinig of zelfs geen koffie van Douwe Egberts meer in de rekken.
Lees meer ››