Hollandse verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot gaat nationaal

Nieuws

De verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot wil in april zijn concept landelijk beschikbaar maken. Dat vertelde medeoprichter Jouri Schoemaker aan het Nederlandse RTL Nieuws. Pieter Pot is momenteel nog voornamelijk actief in Rotterdam.

De uitrol gaat Pieter Pot realiseren met behulp van de fietskoeriers van Cycloon. "We willen op die manier heel Nederland bedienen", aldus Schoemaker. De startup heeft momenteel 250 klanten, maar er staan drieduizend nieuwe klanten op de wachtlijst. Om aan de vraag te kunnen voldoen, werkt Pieter Pot samen met twee sociale werkplaatsen.

Of het concept landelijk zal slagen, is nog even afwachten. De oprichters zelf zien voldoende kansen. Een daarvan is een pilot draaien met een grote partij zoals Unilever, waarbij Unilever de producten levert en Pieter Pot zorgt voor de duurzame verpakking. Eerder liet Pieter Pot weten zesduizend klanten te willen hebben aan het einde van 2020. De verpakkingsvrije supermarkt werd vorig jaar februari opgericht en bezorgt boodschappen in glazen potten bij de klant thuis

Bron: Retailtrends.nl

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2225)

Een ‘superbuurt’ dankzij Coca-Cola

Nieuws

In aanloop van het ‘Weekend van de Klant’ organiseert Buurtsuper.be haar jaarlijkse imagocampagne. We kunnen deze campagne enkel maar organiseren dankzij de steun van onze corporate partners. Een van die zeer gewaardeerde partners is Coca-Cola.
Lees meer ››

Supermarkten bedanken franchisenemers

Nieuws

In het Super magazine van juni plaatsten alle grote enseignes een bedankadvertentie. Ze willen hiermee de franchisenemers en hun personeel nog eens uitdrukkelijk bedanken voor de geleverde inspanningen tijdens de coronacrisis!
Lees meer ››