Inspiratie en ervaringsuitwisseling in Eindhoven

Nieuws

Op 13 en 14 september brachten we een bezoek aan Eindhoven met een groep van enthousiaste speciaalzaken. De stad, die in volle ontwikkeling is, heeft ons verrast maar de ervaringsuitwisseling tussen de deelnemers bleek minstens zo boeiend!

Op dag 1 waren we te gast bij ontwerper Piet Hein Eek. Sinds 2010 zit hij in Strijp-R, vlakbij het bekende Strijp-S in Eindhoven. Je kan hier zijn meubelmakerij bezichtigen, zijn showroom, een toffe designwinkel, een expositieruimte én zijn restaurant waar we uiteraard ook halt hielden voor een lunch. 

Daarna brachten we een bezoek met gids en per fiets aan Eindhoven. Verspreid over verschillende stadsdelen bezochten we industrieel erfgoed dat getransformeerd werd tot hippe bars en restaurants. De enthousiaste stadsgids vertelde onderweg honderduit over de allerlaatste ontwikkelingen in deze bruisende stad die continue in beweging is en tegelijkertijd een rijke geschiedenis kent.

We hielden ook even halt bij Phood Kitchen. De piepjonge zaakvoerders Tim (29) en Sabine (30) openden hun ‘Phood Kitchen’ in het voormalige ketelhuis van de oude Campina-fabriek. ‘No waste’ is hier niet zomaar een hippe term, maar de basis waarop het hele concept is gestoeld: puur en onbewerkt eten. 

Voor het diner trokken we ’s avonds naar Dinner in Motion, een 360° restaurant waarbij tijdens het eten om ons heen én op tafel de meest prachtige beelden verschenen. 

Op dag 2 stond een bezoek aan Stijp-S op de agenda. Dit voormalige Philipsterrein, met verschillende historische gebouwen, is omgevormd tot een uniek stedelijk gebied. 

Duurzaam gekweekte groenten gecombineerd met vissenkweek vonden we bij city farm Duurzame Kost. Sinds februari 2017 werkt men hier met het aquaponics systeem waarmee je geconditioneerd en intensief voedsel kan produceren zonder gebruik van kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen.  

Lunchen mochten we bij het ‘urban-chique’ MOOD. Ondernemer en chef Eveline Wu is geboren in China en opende in 1999 het eerste wok-restaurant in Nederland. Later volgden verschillende restaurants binnen en buiten Eindhoven. Tijdens de World Championship Chinese Cuisine in 2016 won zij een gouden medaille met haar dessert en in november 2017 werd ze uitgeroepen tot Etnisch Zakenvrouw van 2017.

Tenslotte gingen we luisteren naar het verhaal van Dutch Homemade, bekend om haar premium macarons en vers bereid schepijs. De winkel profileert de winkel zich als de “Lekkerste Winkel van Eindhoven”. Uit het verhaal van de zaakvoerder bleek alvast dat zij - met vallen en opstaan - een voor iedereen zeer herkenbaar en mooi traject hebben afgelegd. 

Met ons project ‘De moed om ietsje duurder te zijn’ verenigen en inspireren we speciaalzaken. Meer weten? Klik hier 

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2343)

Super Teams 2020: eerste tussenstand

Nieuws

We zijn nog maar halverwege onze ‘De buurtsuper, jouw perfecte buur’ campagne en er hebben al 4.500 consumenten hun favoriete buurtsuper bedankt! De buurtsupers (één per enseigne) met de meeste bedankjes bekronen wij binnenkort tot 'Super Team 2020'. Een eerste tussenstand ...
Lees meer ››

"Buurtwinkel terug van weggeweest"

Nieuws

In het Nieuwsblad staat een interview met retailexpert Gino Van Ossel die bevestigt wat Buurtsuper.be al langer vaststelt: de coronacrisis zorgt er voor dat ons winkellandschap er versneld anders gaat uitzien. Met minder geïsoleerde baanwinkels en populairdere buurtwinkels en boerenmarkten.
Lees meer ››

UNIZO kijkt met argusogen naar shoppingcenter Malinas

Nieuws

UNIZO kijkt met argusogen naar het nieuwe shoppingcomplex 'Malinas', aan de afrit Mechelen-Noord langs de E19. Wat begon als een zoektocht naar een oplossing voor de herlocalisatie van enkele baanwinkels, blijkt toch een shoppingcenter van 23.000 vierkante meter worden. Ook de komst een AH XL van 3.500 m² baart zorgen.
Lees meer ››