Jumbo introduceert 'kletskassa'

Nieuws

Jumbo komt met een speciale ‘kletskassa’. De kassa lijkt een reactie op innovaties als zelfscankassa’s en kassaloos winkelen die verschillende retailers introduceren.

De winkel in het Brabantse Vlijmen is het eerste Jumbo-filiaal met een ‘kletskassa’, die deze week is geïntroduceerd. “Het is een nieuw soort kassa voor mensen die niet zo veel haast hebben en misschien wel behoefte hebben om een praatje te maken”, vertelt cco Colette Cloosterman-Van Eerd aan Omroep Brabant. “We verwachten er heel veel van.”

Naast de kassa heeft het filiaal ook een koffiecorner waar ouderen vrijwilligers van het project Alles voor Mekaar kunnen ontmoeten. “We willen heel graag die rol zijn, die ontmoetingsplaats waar mensen elkaar ontmoeten”, aldus Cloosterman-van Eerd.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2150)

Boost voor versbeleving

Nieuws

Ondernemers Michiel Masschelein en Annelies Himpens zochten naar vernieuwing in hun Carrefour Express in Rekkem. In samenwerking met Croustico lanceerden ze een broodjesconcept, gekneed naar hun winkel, de ‘Croustico Sandwich Corner’.
Lees meer ››

Technische werkloosheid verlengd

Nieuws

Vakbonden en werk­gevers zijn het in de Groep van 10 eens geraakt over een verlenging van de steunmaatregelen voor bedrijven om de coronacrisis te overbruggen van 30 juni tot 31 augustus. Het gaat dan onder meer om een voortzetting van de tijdelijke werkloosheid en de ­regeling voor ouderschapsverlof.
Lees meer ››

Menselijke factor onderschat

Nieuws

De menselijke factor in de vorm van competente, servicegerichte medewerkers wordt door veel retailers onderschat. Het menselijke aspect wint in belang in het post-corona tijdperk en wordt steeds meer het ‘nieuwe normaal’. Volgens Consensio zal de coronacrisis een aantal reeds bestaande trends nog versterken.
Lees meer ››