Jumbo neemt zeventien HEMA-panden over


Daarnaast gaan Jumbo en HEMA op zes stationslocaties een gezamenlijk winkelconcept ontwikkelen waarbij de supermarktketen het foodassortiment levert.

Voordat Jumbo de panden van HEMA overneemt, is het de bedoeling dat HEMA in de buurt van zo'n winkel een nieuwe vestiging met de laatste winkelformule opent. Zo blijft het winkelnetwerk volledig intact, melden de bedrijven. HEMA verwacht dat er geen banen verdwijnen. Jumbo verwacht door de samenwerking meer werkgelegenheid te creëren. Het geld dat HEMA voor de panden ontvangt, naar verluidt zo'n honderd miljoen euro (FD), zal worden gebruikt om de schulden te verminderen.

Stapsgewijs gaan alle Jumbo-supermarkten in Nederland en België HEMA-artikelen verkopen. Het gaat onder meer om kookgerei, tafelaankleding, theedoeken, glazen, feest- en seizoensartikelen en kaarsen. Deze spulletjes zullen ook via Jumbo.com beschikbaar komen. Verder wordt HEMA voor zeker vier jaar co-sponsor van de wieler- en schaatsploegen van Team Jumbo-Visma. Dat past in het streven om van HEMA een wereldmerk te maken.

Jumbo en HEMA maakten ruim een maand geleden bekend dat ze een commerciële samenwerking aangaan, maar de details moesten nog worden uitgewerkt. Het bericht kwam toen als een verrassing, omdat HEMA eerder dat jaar een partnership aankondigde met Albert Heijn. Daarbij zou het gaan om shop-in-shops van die supermarktketen in grote HEMA-filialen. Die samenwerking is van de baan.

Bron: retailtrends.nl

Gerelateerde artikels

Buurtsuper.be reageert in Trends en op Kanaal Z op stuntpromoties
Worden jullie Buurtsuper van het jaar 2024?
Vlaams voedingsgedrag ontrafeld

Actueel

Buurtsuper.be reageert in Trends en op Kanaal Z op stuntpromoties
Worden jullie Buurtsuper van het jaar 2024?
Vlaams voedingsgedrag ontrafeld
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy