Jumbo stopt niet met verkoop van sigaretten

Nieuws

In Nederland woedt, net zoals in Belgiƫ, de discussie over de tabaksverkoop. Jumbo, na Albert Heijn de grootste marktspeler bij onze noorderburen, blijft tabak verkopen: "Zolang het bij wet niet verboden is, blijven we dat doen", zegt topman Frits van Eerd in een gesprek met AD.nl

De opeenvolgende wetsvoorstellen en ontwerpen volgen elkaar zo snel op, dat de supermarktsector zich afvraagt of het nog zinvol is om tabak te verkopen. Van Eerd: "Want anders moet je ook het kratje bier verbieden of de zakken chips of snoep. Het is niet onze rol om onze klant tabak af te pakken, we willen niet belerend zijn."

Kruidvat en Trekpleister zijn inmiddels wel met de verkoop van sigaretten gestopt. De NS (Nederlandse Spoorwegen) stoppen er per 1 april mee in hun eigen winkelformules op het station (Kiosk en StationsHuiskamer) en sluit geen huurcontracten meer af met verhuurders die rookwaar willen verkopen. " Wie weet is over het een tijd anders, maar wij nemen nu zeker niet het initiatief om zelf te stoppen; dat kunnen we niet uitleggen aan onze klanten."

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1989)

Varkensvlees on the road

Nieuws Productnieuws

20 maart vertrekt de VLAM 'foodtrucktour varkensvlees' opnieuw. Op parkings van supermarkten van verschillende ketens laat VLAM klanten kennismaken met de lekkernijen van het varken: mignonette, worst, varkenshaasje, buikspek en gehakt.
Lees meer ››

N.A.E.-assortiment bij Carrefour

Nieuws Productnieuws

Bij Carrefour vind je nu ook een selectie van de natuurlijke en vegan producten van N.A.E. De verzorgingsproducten van N.A.E. zijn biologisch gecertificeerd door ECOCERT en bevatten minimaal 97% natuurlijke ingrediƫnten en veganistische formules.
Lees meer ››