Kleinhandelaars hebben 1.515 flexi-jobbers in dienst


Subsidies

Sinds 2015 is het mogelijk voor personen die vier vijfde werken om bij te verdienen in de horeca met een flexi-job. Dit jaar is dat systeem uitgebreid naar kleinhandelszaken zoals slagers, bakkers en winkels. Ook gepensioneerden kunnen sinds dit jaar instappen. Flexi-jobbers moeten geen belasting betalen op die verdiensten. De werkgever betaalt een lagere werkgeversbijdrage.

Intussen werken er dus al 30.528 personen via het systeem, tegenover 28.411 vorig jaar. 1.515 personen zijn bij winkels, slagers of bakkers aan de slag. In totaal zijn er ook 1.944 gepensioneerde flexi-jobbers.

"Flexi-jobs zijn ideaal om snel mensen in te zetten in drukke periodes. Zelfstandige handelaars krijgen zo steun, en aan de andere kant betekent het ook dat meer mensen de kans krijgen om flexibel een extra inkomen te verwerven", zegt De Backer. "De jobs komen bovenop wat er al bestaat."

Er blijven bovendien plannen voor uitbreiding bestaan. "Ook andere sectoren blijven vragende partij voor de flexi-jobs en we krijgen ook heel wat vragen van mensen zelf die via het systeem willen werken in een sector waar het nog niet mogelijk is, dus het is belangrijk dat we dat blijven bekijken", klinkt het.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Laat jouw laadpalen subsidiëren

Actueel

Carrefour Market Ekeren springt mee op de kar van e-commerce
Waarom ook Jumbo steeds meer winkels zelfstandig maakt
1+1 gratis: ook Colruyt springt op de kar
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy