Krantenbedeling Bpost onder vuur

Nieuws

Eind 2020 loopt het contract tussen de overheid en Bpost over de bedeling van kranten en tijdschriften af. Volgens ‘De Tijd’ wil minister van Werk Kris Peeters (CD&V) het debat openen over dat omstreden contract van zo'n 170 miljoen euro per jaar.

Bpost krijgt al jaren steun van de overheid voor de verdeling van kranten en tijdschriften. Op vraag van de overheid worden kranten over het hele land voor 7.30 uur bezorgd tijdens weekdagen en voor 10 uur op een zaterdag. Ook tijdschriften moeten op tijd worden geleverd.

Daardoor moet Bpost extra postrondes voorzien. Dat zijn er 3.323 in de week en 2.322 op een zaterdag. Bpost krijgt daarvoor 170 miljoen euro subsidie per jaar. Die subsidies liggen nu onder vuur.

De krantenwinkels en  Buurtsuper.be klaagden deze oneerlijke concurrentie aan. De afspraak tussen de overheid en Bpost heeft immers een negatieve impact op de verkoop van dagbladen in de winkels. Peeters wil nu het debat openen. Hij doet dat nu al omdat eind 2020 het contract met Bpost afloopt. De kans bestaat dat de overheidssubsidie wordt stopgezet. Een andere mogelijkheid die het kabinet Peeters oppert, is dat het contract voor de bedeling van kranten en tijdschriften behouden blijft, maar dat ook de dagbladhandelaars en de digitale media in aanmerking komen voor een subsidie.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1333)

Hoe evolueert de rentabiliteit van jouw buurtsuper?

Nieuws

Financieel expert Luc Roesems maakte in opdracht van Buurtsuper.be een analyse van de jaarrekeningen van 400 zelfstandige supermarkten over de laatste drie jaar. In deze infosessies - een per enseigne - kan je de resultaten van jouw buurtsuper benchmarken met die van je collega's.
Lees meer ››

Nieuwe fiscaalvriendelijke verloning

Nieuws

Op 1 januari 2018 deed de 'winstpremie' zijn intrede in uitvoering van het zomerakkoord. Met de winstpremie kan je een deel van je winst als bonus toekennen aan je werknemers. Dit is een fiscaalvriendelijke verloning.
Lees meer ››

Mr. Georges, topkwaliteit in de supermarkt

Nieuws Winkelopeningen

Eataly en Whole Foods Market zijn concepten die met een exclusief aanbod in respectievelijk Italiaanse en organische producten wereldwijd succes kennen. Medio 2018 werd met Mr. Georges een Belgische tegenhanger van dit shop-in-shopconcept gelanceerd. We mochten voor Super magazine dit unieke concept voor jullie voorproeven.
Lees meer ››