Kristof is supermarktmedewerker, verdient 1.300 netto in de maand en vindt vooral groepssfeer belangrijk


Kristof (27) uit Antwerpen werkt in een zelfstandige supermarkt, verdient 1.900 euro bruto en 1.300 euro netto per maand. Hij heeft een diploma van grafisch vormgever en is ongehuwd. Zijn job bestaat erin de binnenkomende vracht aan te nemen, die te splitsen zodat ze in het juiste gangpad terechtkomt en deels de rayons aanvullen.

Als grafisch vormgever droomt hij van een job in de grafische sector, maar voorlopig vindt hij de job in de supermarkt leuk: “Er heerst een zeer familiale sfeer tussen de collega’s en dat maakt het werken wel leuker.“ Hij is redelijk tevreden over zijn inkomen: “Zeker omdat ik er pas begonnen ben. Maar natuurlijk wil je zoveel mogelijk geld verdienen. Toch kan ik stellen dat ik met dit bedrag niets tekortkom. Kristof werkt gemiddeld 38 uren per week. Soms 1 of 2 uur minder of net meer. Het aantal uren hangt immers een beetje af van de planning. Kristof zet na enkele maanden een deel van het geld op zijn spaarrekening. Zijn grootste kost is de huur van een vrij ruim appartement in Antwerpen dat hij deelt met een paar vrienden. Waar hij geen geld kan aan uitgeven, is aan veel te dure restaurants: “Als ik daar al eens naartoe wil gaan, zorg ik ervoor dat mijn ouders me uitnodigen. En de rekening betalen – sorry, mama!” Als hij ooit de lotto zou winnen zou hij graag zo snel mogelijk zelf een huis kopen. De rest van het geld zou gaan naar een buitenverblijf in een of ander warm land. “Ook mijn ouders zouden een deel van de koek krijgen. Of ik zou hen meenemen naar een zeer duur restaurant. Maar daarnaast zou ik geen gekke aankopen doen, hoor. Hoewel ik mezelf zou trakteren op een gloednieuwe smartphone, gameconsole of laptop.

Weet jij als supermarktzaakvoerder hoe jouw personeel in het leven staan en – vooral – wat ze leuk en minder leuk vinden aan hun job? Bezoek www.plezierophetwerk.be en bestel de PMO opleiding!

Foto: Jobat

Gerelateerde artikels

Carrefour Market Ekeren springt mee op de kar van e-commerce
Betalingen met gsm goedkoper voor handelaars dan de kaart
Nooit meer een harde of overrijpe avocado

Actueel

Carrefour Market Ekeren springt mee op de kar van e-commerce
Betalingen met gsm goedkoper voor handelaars dan de kaart
Nooit meer een harde of overrijpe avocado
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy