Lees hier de Vlaamse startnota

Nieuws

De beknopte Startnota van formateur De Wever bevat een aantal aanknopingspunten die voor de Vlaamse KMO’s erg belangrijk zijn. Zo is één van de grootste knelpunten de zoektocht naar geschikt personeel. Daar wil de Startnota op inzetten door, onder meer, 120.000 extra Vlamingen aan de slag te krijgen.

De Vlaamse sociale partners stelden recent hiervoor nog aanbevelingen op in hun akkoord “Iedereen Aan Boord”. PMO, het opleidingscenter van Buursuper.be, leidt jaarlijks honderden werkzoekenden op die ambitie hebben om in de retail te komen werken. Ze doet dit in samenwerking met de VDAB. Het is dan ook belangrijk dat de nota de samenwerking tussen de VDAB en de bedrijven wil versterken. Ook de ambitie in de Startnota om vooruitgang te boeken op vlak van administratieve vereenvoudiging is volgens Buurtsuper.be een belangrijk voornemen. “Vlaanderen mag geen regelneef zijn”, dat staat er letterlijk te lezen in de nota.

Voor de Startnota in zijn geheel: klik hier

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1774)

Delhaize hernieuwt samenwerking met Actiris

Nieuws

Brussel - De Brusselse minister van Tewerkstelling en Beroepsopleiding Bernard Clerfayt en Delhaize hernieuwen de samenwerking tussen Delhaize en de openbare diensten voor tewerkstelling, Actiris, en opleiding, Bruxelles Formation en de VDAB Brussel. De gezamenlijke doelstelling is om de Brusselaars nieuwe kansen te bieden op de arbeidsmarkt en zo het aantal Brusselaars met een baan te verhogen.
Lees meer ››