De vakantieroman van Carlos Struyvelt

3 min.

SuperMAG

“Ik heb nooit veel boeken gelezen”, start Carlos zijn bijzondere verhaal, “maar als we dan op reis zijn, probeer ik wel een ontspannend boek mee te nemen.” Hij vindt echter nooit echt zijn gading. “Vaak hebben boeken te veel bladvulling. Het verhaal is wel leuk maar je bent al twintig pagina’s verder voor je goed en wel begrijpt waar ze naar toe willen.”

Carlos gaat regelmatig op vakantie naar de Cycladen in Griekenland. In het najaar van 2018 krijgt hij bij aankomst op het eiland Milos een black-out. “De dagen voor de vakantie waren zeer intens en stressvol. We zijn halsoverkop op vakantie vertrokken en het verschil met de absolute stilte op het eiland was te groot. Ik herinner me niets meer van die avond. Maar rond een uur of drie ’s nachts ben ik wakker geworden met ideeën voor een verhaal. De beste vriendin van mijn vrouw is een dame van middelbare leeftijd die haar goesting in de liefde en het leven niet echt vindt. En dat heeft me geïnspireerd: wat zou er gebeuren indien ze op vakantie komt naar Milos?”

In de Notities-app op zijn gsm begint hij die nacht aan een verhaal te schrijven. Dat wordt uiteindelijk de ruggengraat van zijn boek. Hij had op dat moment zeker niet de intentie om een boek te schrijven. “Ik wou dat idee gewoon eens van me afschrijven”, zegt hij. Terug thuis gekomen kopieert hij de tekst naar een Word-documentje. Met de bedoeling om aan een bevriend drukker te vragen om het op een vijftal exemplaren af te drukken, zodat hij het kan uitdelen aan zijn dochters en familie.

Maar Carlos zit nog bomvol ideeën en besluit zijn stoute schoenen aan te trekken. Via het internet vindt hij twee uitgeverijen aan wie hij zijn verhaal bezorgt. Zo komt hij terecht bij uitgeverij Beefcake in Gent. Ze voelen meteen aan dat het verhaal de basis is van iets wat een groot publiek zou kunnen interesseren. De drukkerij brengt hem in contact met Virginie Van Dael die hem helpt met het structureren van het verhaal en het uitschrijven van de dialogen. Een jaar later ligt er een afgewerkt manuscript van het boek ‘Weg naar Milos’.

Volg Carlos via www.facebook.com/cmmdellamonte CMM Dellamonte is een pseudoniem van zijn initialen (Carlos, Medard, Marguerit) en bvba Della Monte, de naam van zijn onderneming. 

Gerelateerde artikels

“We staan voor een copernicaanse revolutie”
Daarom ben ik lid

Kurt Van Turnhout, Alvo Supermarkt Nagels

Daarom ben ik lid

2 min.
In de bak met je vuilnis

Actueel

Netwerkavond speciaalzaken bij Duroc d'Olives
“We staan voor een copernicaanse revolutie”
Stap voor stap naar meer plantaardige voeding met halfhalf
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy