Maaltijdcheques enkel voor aankoop levensmiddelen

Nieuws

In afwachting van de nodige aanpassingen aan de kassasystemen, herinnert VIA, de koepel van uitgevers van de maaltijdcheques, eraan dat maaltijdcheques enkel mogen aanvaard worden bij de aankoop van levensmiddelen. In de loop van de maand februari zal er een eerste controlegolf plaatsvinden bij alle grootwarenhuizen, discounts en supermarkten.

De controle zal betrekking hebben op de naleving van de bestaande wetgeving zodat de aanvaarding van maaltijdcheques exclusief blijft voorbehouden aan de aankoop van voedingswaren.

Het koninklijk besluit van 12 oktober 2010, waarnaar ook artikel 19bis van het koninklijk besluit van 28 november 1969 verwijst, preciseert uitdrukkelijk dat maaltijdcheques 'uitsluitend mogen worden gebruikt voor respectievelijk de betaling van een maaltijd of voor de aankoop van gebruiksklare voedingswaren'. "Op termijn is het doel van deze controles tot een zelfregulering op de markt te komen, zodat de naleving van de wetgeving niet langer ter discussie staat”, aldus VIA.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1768)

50-plussers leveren maaltijdboxen

Nieuws

Het Gentse maaltijdbox-bedrijf Foodbag lanceert een koerierdienst die een 85-tal 50-plussers en gepensioneerden zal inschakelen. Die zullen tewerkgesteld worden met een flexi-job om ingrediënten aan huis te brengen.
Lees meer ››