Maaltijdcheques enkel voor aankoop levensmiddelen

Nieuws

In afwachting van de nodige aanpassingen aan de kassasystemen, herinnert VIA, de koepel van uitgevers van de maaltijdcheques, eraan dat maaltijdcheques enkel mogen aanvaard worden bij de aankoop van levensmiddelen. In de loop van de maand februari zal er een eerste controlegolf plaatsvinden bij alle grootwarenhuizen, discounts en supermarkten.

De controle zal betrekking hebben op de naleving van de bestaande wetgeving zodat de aanvaarding van maaltijdcheques exclusief blijft voorbehouden aan de aankoop van voedingswaren.

Het koninklijk besluit van 12 oktober 2010, waarnaar ook artikel 19bis van het koninklijk besluit van 28 november 1969 verwijst, preciseert uitdrukkelijk dat maaltijdcheques 'uitsluitend mogen worden gebruikt voor respectievelijk de betaling van een maaltijd of voor de aankoop van gebruiksklare voedingswaren'. "Op termijn is het doel van deze controles tot een zelfregulering op de markt te komen, zodat de naleving van de wetgeving niet langer ter discussie staat”, aldus VIA.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2150)

Boost voor versbeleving

Nieuws

Ondernemers Michiel Masschelein en Annelies Himpens zochten naar vernieuwing in hun Carrefour Express in Rekkem. In samenwerking met Croustico lanceerden ze een broodjesconcept, gekneed naar hun winkel, de ‘Croustico Sandwich Corner’.
Lees meer ››

Technische werkloosheid verlengd

Nieuws

Vakbonden en werk­gevers zijn het in de Groep van 10 eens geraakt over een verlenging van de steunmaatregelen voor bedrijven om de coronacrisis te overbruggen van 30 juni tot 31 augustus. Het gaat dan onder meer om een voortzetting van de tijdelijke werkloosheid en de ­regeling voor ouderschapsverlof.
Lees meer ››

Menselijke factor onderschat

Nieuws

De menselijke factor in de vorm van competente, servicegerichte medewerkers wordt door veel retailers onderschat. Het menselijke aspect wint in belang in het post-corona tijdperk en wordt steeds meer het ‘nieuwe normaal’. Volgens Consensio zal de coronacrisis een aantal reeds bestaande trends nog versterken.
Lees meer ››