Mag ik nog levensmiddelen in bulk verkopen?

Nieuws

Ja, ook tijdens de coronacrisis mag dat. Op voorwaarde dat er extra aandacht is voor een goede handhygiëne. Het aanraken van onverpakte levensmiddelen moet wél vermeden worden.

Wanneer je klant een onverpakt levensmiddel aanraakt, dan moet dit product door hem/haar aangekocht worden. Aangeraakte en onverpakte levensmiddelen mogen dus niet niet meer verkocht worden aan andere consumenten.

Bij het gebruik van scheplepels, dispensers etc. is een goede hygiëne belangrijk. De scheplepels of hendels van dispensers zouden het virus kunnen verspreiden. Regelmatig en grondig je handen wassen na contact met oppervlakken en verpakkingen die door veel mensen worden aangeraakt, is dus ook aangewezen.

FAVV vraagt aan de sector om de consumenten zo goed mogelijk in te lichten over het feit dat zij enkel die producten mogen aanraken die ze ook effectief aankopen. Het plaatsen van een bord of affiche met deze boodschap op de verkoopmeubelen waar voeding in bulk wordt aangeboden (vb. groenten, fruit, brood, noten…) is volgens het FAVV dus ten zeerste aan te raden.

Ann Wayenberg en Veronique Bert, onze experts voedselveiligheid en hygiëne, staan de Buurtsuper.be-leden in deze hectische corona tijden bij met raad en daad. Indien jij ook vragen of twijfels hebt, aarzel dan niet om hen te contacteren via veronique.bert@unizo.be en ann.wayenberg@unizo.be

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2046)

Desinfecterende alcohol of handgels te kort?

Nieuws

We krijgen bezorgde telefoons van zaakvoerders omdat de ontsmettende gels schaars beginnen te worden. Distilleerderij Bruggeman, dat momenteel gedenatureerde alcohol en desinfecterende handgels aanbiedt aan de zorgsector, wil dit ook doen voor winkeliers!
Lees meer ››

Deel ons corona filmpje!

Nieuws

Omdat jullie veel vragen krijgen over hygiënerichtlijnen in kader van het coronavirus, hebben we hebben een kort filmpje gemaakt om de richtlijnen nog eens voor iedereen te verduidelijken. Deel en roep mee op voor gezond verstand én respect!
Lees meer ››