Mag ik nog levensmiddelen in bulk verkopen?

Nieuws

Ja, ook tijdens de coronacrisis mag dat. Op voorwaarde dat er extra aandacht is voor een goede handhygiëne. Het aanraken van onverpakte levensmiddelen moet wél vermeden worden.

Wanneer je klant een onverpakt levensmiddel aanraakt, dan moet dit product door hem/haar aangekocht worden. Aangeraakte en onverpakte levensmiddelen mogen dus niet niet meer verkocht worden aan andere consumenten.

Bij het gebruik van scheplepels, dispensers etc. is een goede hygiëne belangrijk. De scheplepels of hendels van dispensers zouden het virus kunnen verspreiden. Regelmatig en grondig je handen wassen na contact met oppervlakken en verpakkingen die door veel mensen worden aangeraakt, is dus ook aangewezen.

FAVV vraagt aan de sector om de consumenten zo goed mogelijk in te lichten over het feit dat zij enkel die producten mogen aanraken die ze ook effectief aankopen. Het plaatsen van een bord of affiche met deze boodschap op de verkoopmeubelen waar voeding in bulk wordt aangeboden (vb. groenten, fruit, brood, noten…) is volgens het FAVV dus ten zeerste aan te raden.

Ann Wayenberg en Veronique Bert, onze experts voedselveiligheid en hygiëne, staan de Buurtsuper.be-leden in deze hectische corona tijden bij met raad en daad. Indien jij ook vragen of twijfels hebt, aarzel dan niet om hen te contacteren via veronique.bert@unizo.be en ann.wayenberg@unizo.be

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2138)

Deelnamepakket al besteld?

Nieuws

Het deelnamepakket van onze imagocampagne bevat je attenties voor het Weekend van de Klant en je materiaal van onze imagocampagne (winkelaffiches en krasloten voor het jackpotspel) én je maakt kans om Super Team 2020 te worden!
Lees meer ››