Medische hulpmiddelen in supermarkt

Nieuws

Vanaf 7 februari zal de verkoop van medische hulpmiddelen, bijvoorbeeld steriele verbanden en sondes, ook worden toegelaten in supermarkten. België volgt hiermee het voorbeeld van onze buurlanden waar er nooit restricties zijn geweest voor wat betreft de verkoop van medische hulpmiddelen.

De nieuwe regels gelden voor alle medische hulpmiddelen, maar minister van Volksgezondheid Maggie De Block verwacht dat de winkels in de praktijk vooral steriele materialen (verbanden, kompressen, sondes ...) zullen aanbieden. Ook koelsprays en warmtezalven zullen mogelijk in de winkelrekken te vinden zijn.

De winkels die de medische hulpmiddelen willen verkopen, moeten zich eerst registreren bij het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).

Voor medische hulpmiddelen op voorschrift blijft de apotheker het meest aangewezen verkooppunt. Anders is een terugbetaling niet mogelijk. En ook de verkoop van geneesmiddelen blijft exclusief voorbehouden aan apothekers.

Buurtsuper.be vindt dit alvast een goede maatregel, maar zal nakijken of de noodzakelijke registratie bij het FAGG  geen nodeloze rompslomp voor zelfstandige supermarkten met zich meebrengt.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1333)

Hoe evolueert de rentabiliteit van jouw buurtsuper?

Nieuws

Financieel expert Luc Roesems maakte in opdracht van Buurtsuper.be een analyse van de jaarrekeningen van 400 zelfstandige supermarkten over de laatste drie jaar. In deze infosessies - een per enseigne - kan je de resultaten van jouw buurtsuper benchmarken met die van je collega's.
Lees meer ››

Nieuwe fiscaalvriendelijke verloning

Nieuws

Op 1 januari 2018 deed de 'winstpremie' zijn intrede in uitvoering van het zomerakkoord. Met de winstpremie kan je een deel van je winst als bonus toekennen aan je werknemers. Dit is een fiscaalvriendelijke verloning.
Lees meer ››

Mr. Georges, topkwaliteit in de supermarkt

Nieuws Winkelopeningen

Eataly en Whole Foods Market zijn concepten die met een exclusief aanbod in respectievelijk Italiaanse en organische producten wereldwijd succes kennen. Medio 2018 werd met Mr. Georges een Belgische tegenhanger van dit shop-in-shopconcept gelanceerd. We mochten voor Super magazine dit unieke concept voor jullie voorproeven.
Lees meer ››