Medische hulpmiddelen in supermarkt

Nieuws

Vanaf 7 februari zal de verkoop van medische hulpmiddelen, bijvoorbeeld steriele verbanden en sondes, ook worden toegelaten in supermarkten. België volgt hiermee het voorbeeld van onze buurlanden waar er nooit restricties zijn geweest voor wat betreft de verkoop van medische hulpmiddelen.

De nieuwe regels gelden voor alle medische hulpmiddelen, maar minister van Volksgezondheid Maggie De Block verwacht dat de winkels in de praktijk vooral steriele materialen (verbanden, kompressen, sondes ...) zullen aanbieden. Ook koelsprays en warmtezalven zullen mogelijk in de winkelrekken te vinden zijn.

De winkels die de medische hulpmiddelen willen verkopen, moeten zich eerst registreren bij het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).

Voor medische hulpmiddelen op voorschrift blijft de apotheker het meest aangewezen verkooppunt. Anders is een terugbetaling niet mogelijk. En ook de verkoop van geneesmiddelen blijft exclusief voorbehouden aan apothekers.

Buurtsuper.be vindt dit alvast een goede maatregel, maar zal nakijken of de noodzakelijke registratie bij het FAGG  geen nodeloze rompslomp voor zelfstandige supermarkten met zich meebrengt.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1415)

Plezier op het werk, werkt!

Nieuws PMO Opleidingen

Hoe hoog is het plezier bij jouw medewerkers? Tijdens de Dag van de Medewerker zet je ze misschien extra in de bloemen, maar gelukkige medewerkers zijn het hele jaar door belangrijk. Ze bepalen immers of jouw buurtsuper succesvol is!
Lees meer ››

Nieuwe blauwe zak

Nieuws

Op 1 april 2019 zijn de eerste intercommunales Verko et IDM van start gegaan met de nieuwe en uitgebreide ‘blauwe zak’. Deze laat nu ook plastic verpakkingen toe die vroeger werden geweigerd zoals botervlootjes, yoghurt potjes,…
Lees meer ››