Mondmaskers: eerst niet, dan een beetje en nu weer wél?

Nieuws

De Nationale Veiligheidsraad bespreekt woensdag de verdere versoepeling van de coronamaatregelen. Diverse experts vragen echter ook een verstrenging: het verplicht dragen van een mondmasker tijdens het winkelen. Buurtsuper.be is geen voorstander.

Volgens Van Ranst zijn ook epidemioloog Erika Vlieghe en andere virologen voorstander van de verplichting.

Steven Van Gucht vertelde onlangs aan Het Belang van Limburg dat een verplichting in supermarkten een optie is. "Als er een nieuwe opflakkering komt en we merken dat dit met het winkelen te maken heeft, kunnen mondmaskers in supermarkten alsnog verplicht worden. Ik roep op om ze zeker te dragen", klonk het. Van Ranst stelt nu vast dat 'sterk aanraden niet volstaat'.

Buurtsuper.be is alvast geen voorstander om de mondmaskers verplicht te maken. “Uiteraard dient de sociale afstand te worden gerespecteerd. Waar dit niet kan, kunnen mondmaskers een oplossing bieden. Maar ze geven een vals gevoel van veiligheid. We stellen meer en meer vast dat klanten met mondmaskers niet langer de 1,5 m afstandsregel respecteren, waardoor het besmettingsrisico groter is. Bovendien stellen wij ons vragen bij wat er precies moet gebeuren indien klanten geen mondmasker dragen. Moeten de zaakvoerders of het personeel dan als politieagent optreden? Dat willen we vermijden!”, aldus Luc Ardies van Buurtsuper.be. 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2215)

Een ‘superbuurt’ dankzij Mooimakers!

Nieuws

In aanloop van het ‘Weekend van de Klant’ organiseert Buurtsuper.be haar jaarlijkse imagocampagne. We kunnen deze campagne enkel maar organiseren dankzij de steun van onze corporate partners. Een van die zeer gewaardeerde partners is Mooimakers.
Lees meer ››

Na de uren van ... Kris Borlo

Nieuws

In de rubriek 'Na de uren' van ons Super magazine brengen we het verhaal achter de hobby van een buurtsuperuitbater. In het juni nummer is dat Kris Borloo van Spar Denderwindeke. Hij speelt op een diatonische harmonica, een typisch Alpen-instrument dat vooral in Oostenrijk bespeeld wordt.
Lees meer ››

77% wil mondmasker verplichten

Nieuws

Uit de Grote Coronastudie van de Universiteit Antwerpen blijkt dat 77% van de Belgen een mondmasker wil verplichten voor klanten in de supermarkt. 83% vindt dat het verplicht moeten worden voor personeel.
Lees meer ››