Muller klaagt over overaanbod aan supermarkten: "Kan niet blijven duren"

Nieuws

CEO van Ahold Delhaize Frans Muller klaagt het overaanbod van supermarkten aan in Belgiƫ. Hij deed dat in een interview met De Tijd.

Ahold Delhaize maakte sterke groeicijfers van haar vierde kwartaal bekend. In België is de omzet echter vrijwel stabiel. Er is hier volgens Muller te veel winkeloppervlakte en er wordt er nog toegevoegd. "Hier is veel concurrentie, terwijl nog steeds nieuwkomers de markt betreden. Nochtans komt ook Jumbo nu naar hier. Op termijn droomt het van honderd supermarkten in Vlaanderen."

Jumbu heeft nu drie winkels in België, in Rijkevorsel, Lanaken en Pelt. Albert Heijn heeft net zijn vijftigste supermarkt geopend in België, terwijl Delhaize er achthonderd telt. De winkels van Jumbo hebben niet veel impact op Delhaize, er is wel impact op de vestigingen van Albert Heijn omdat die vlakbij gelegen zijn.

"Als je de rapporten van de Vlerick School over de winkelsituatie bekijkt, dan zie je dat Vlaanderen al erg goed bedeeld is. Toch komen er nieuwe ketens bij. Wat wil iedereen nou? Ik denk dat een aantal spelers, inclusief de regionale winkelbedrijven, het aardig moeilijk hebben. Dat kan niet blijven duren", aldus Muller. 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1989)

Varkensvlees on the road

Nieuws Productnieuws

20 maart vertrekt de VLAM 'foodtrucktour varkensvlees' opnieuw. Op parkings van supermarkten van verschillende ketens laat VLAM klanten kennismaken met de lekkernijen van het varken: mignonette, worst, varkenshaasje, buikspek en gehakt.
Lees meer ››

N.A.E.-assortiment bij Carrefour

Nieuws Productnieuws

Bij Carrefour vind je nu ook een selectie van de natuurlijke en vegan producten van N.A.E. De verzorgingsproducten van N.A.E. zijn biologisch gecertificeerd door ECOCERT en bevatten minimaal 97% natuurlijke ingrediƫnten en veganistische formules.
Lees meer ››