Nederlanders begrijpen niet dat België nieuwe retail parken toelaat

Nieuws

Volgens De Tijd, die zich baseert op een Locatus studie, staat de leegstand van de handelspanden in België op een recordpeil van 11,2 procent. Nog nooit steeg die leegstand sneller dan in het voorbije jaar. Dat zet extra druk op de huurprijzen.

Vrijwel overal neemt de leegstand toe. Vooral kleinere handelspanden komen leeg te staan. Het aandeel van de totale winkeloppervlakte die niet verhuurd is, steeg van 9,3 naar 9,9 procent. Niettemin kwam er in 2019 300.000 vierkante meter aan winkeloppervlakte bij. Dat is equivalent van vijf grote shoppingcentra. De toename gebeurde bijna uitsluitend in retail parken buiten de stadscentra, een deelsegment dat met zijn lagere huurprijzen en betere bereikbaarheid makkelijker standhoudt.

"Al die extra vierkante meters in België zetten nog meer druk op de verhuurmarkt", benadrukt Gerard Zandbergen, CEO van Locatus. "In Nederland krijg je niet uitgelegd dat in het centrum van Hasselt, dat nu al kampt met een leegstand van 16,7 procent van de handelspanden en 18,9 procent van de verkoopoppervlakte, binnenkort nog 25.000 m² wordt toegevoegd."

Recent verklaarde Van Eerd van Jumbo dat hij verbaasd is over de warme ontvangst in België. We krijgen prachtige locaties aangeboden. De winkel in Lanaken is een nieuw pand langs een rijksweg en met een grote parking. Daar kunnen we in Nederland enkel van dromen.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1989)

Varkensvlees on the road

Nieuws Productnieuws

20 maart vertrekt de VLAM 'foodtrucktour varkensvlees' opnieuw. Op parkings van supermarkten van verschillende ketens laat VLAM klanten kennismaken met de lekkernijen van het varken: mignonette, worst, varkenshaasje, buikspek en gehakt.
Lees meer ››

N.A.E.-assortiment bij Carrefour

Nieuws Productnieuws

Bij Carrefour vind je nu ook een selectie van de natuurlijke en vegan producten van N.A.E. De verzorgingsproducten van N.A.E. zijn biologisch gecertificeerd door ECOCERT en bevatten minimaal 97% natuurlijke ingrediënten en veganistische formules.
Lees meer ››