Nederlandse retail groeit nog maar kampt met personeelstekort

Nieuws

De Nederlandse detailhandel kan in 2019 en 2020 opnieuw omzetgroei verwachten, maar minder dan dit jaar. Voor beide jaren kunnen retailers een groei van zo’n twee procent verwachten, schrijft ABN Amro volgens onze collega’s van RetailNews.

Dit jaar bedroeg de omzetgroei van de detailhandel nog drie procent. Het inkomen van huishoudens neemt in 2019 minder snel toe en hetzelfde geldt voor de consumptie.

Daarnaast neemt het consumentenvertrouwen de laatste vijf maanden op rij af. De gedaalde score over het economisch klimaat kan volgens ABN te maken hebben met zaken als de Brexit-perikelen en het vooruitzicht van een tragere economische groei in Nederland. Tegelijkertijd is de consument ook voorzichtiger over de eigen financiële situatie, mogelijk vanwege het vooruitzicht van een minder sterke stijging van het besteedbaar inkomen.

Maar personeelstekort is hét groeiend probleem in de Nederlandse retail, signaleert ABN. In het vierde kwartaal van 2018 ziet zestien procent van de detailhandelaren het tekort aan personeel als belemmering. Dit is fors meer dan een jaar eerder, toen dan nog zes procent was. Eind 2016 ging het nog maar om twee procent.

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1296)

Volg Buurtsuper.be via facebook

Nieuws

Op de Facebookpagina van Buurtsuper.be vind je dagelijks inspirerende berichten, actueel nieuws en boeiende reportages. Volg ons dus zeker indien je op de hoogte wil blijven van het meest relevante nieuws uit de food retail.
Lees meer ››

Maximaal 0,8% loonstijging in 2019 en 2020

Nieuws

De lonen in ons land kunnen dit en volgend jaar max. 0,8% boven op de index stijgen. Dat blijkt uit het loonkostenrapport van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), dat donderdag verscheen en waarvan De Tijd de grote lijnen vernam. Het rapport luidt het begin in van het loonoverleg tussen de vakbonden en de werkgeversorganisaties.
Lees meer ››