Nederlandse supermarkten verhogen BTW. Voordeel voor Belgische grenssupermarkten? Graag info!

Nieuws

In Nederland is per 1 januari 2019 de verlaagde btw-voet verhoogd van 6% naar 9%. Vooral de supermarkten vrezen dat deze btw-verhoging een belangrijke impact zal hebben op hun omzet.

Het Nederlandse CBL heeft als belangenorganisatie van levensmiddelenbedrijven de btw-verhoging fel gecontesteerd bij de regering Rutten. Ook de aanpassing van de prijzen verloopt niet van een leien dakje.

Bij Albert Heijn en Jumbo waren op 1 januari nog niet alle productprijzen in de winkels aangepast op het nieuwe btw-tarief. Bij Albert Heijn gelden overal al de nieuwe prijzen, maar stonden woensdag aan het begin van de dag nog oude prijzen op de etiketten. Klanten werden met borden bij de ingang gewezen op eventuele verschillen tussen het schap-etiket en de werkelijke prijs.

Ondertussen zou alles aangepast zijn. Jumbo was de laatste weken van 2018 al bezig met het aanpassen van de prijzen, maar moet in de komende weken nog veel wijzigingen doorvoeren. Marqt liet woensdag weten de prijzen van onbewerkte groente en fruit niet aan te passen. De duurzame formule is het niet eens met de verhoging, die ongezonde producten aantrekkelijker zou maken ten opzichte van gezonde keuzes. Buurtsuper.be wil onderzoeken of deze btw-verhoging in de grensstreek met Nederland een impact heeft op de omzet van de Belgische supermarkten.

Indien u als buurtsuper ook betrokken bij deze problematiek bent, bezorg dan alle info hierover via info@buurtsuper.be

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1592)

Tekenen in op akkoord met Reprobel!

Nieuws

UNIZO heeft lang onderhandeld met Reprobel over een nieuw vergoedingsakkoord. Ondanks de aanmaningen van Reprobel, hebben we geadviseerd om de betaling nog uit te stellen. Buurtsuper.be leden kunnen nu gebruik maken van de ‘vroeg-boek’ voordeeltarieven. Voor kleinere ondernemingen is er zelfs nog een bijkomende korting (<10 werknemers).
Lees meer ››