Nieuw bij Carrefour: Belgische Gouda

Nieuws Productnieuws

Carrefour breidt het gamma van de Kwaliteitsketen Carrefour uit met een nieuw product: Belgische Gouda. Deze heeft een uitgesproken smaak door de rijping van 8 weken. Een normale jonge Gouda rijpt maar 4 tot 6 weken.

Carrefour bood al 11 verschillende kazen aan, waaronder twee Belgische: Hervekaas gerijpt met abdijbier en abdijkaas. Deze Gouda is dus de derde Belgische kaas binnen het assortiment van de Kwaliteitsketen Carrefour. De melk die gebruikt wordt, komt van geselecteerde boerderijen. De koeien van deze boerderijen weiden en voeden zich met vers gras. Dit gebeurt minimaal 120 dagen in het seizoen tussen 1 mei en 31 oktober.

Er worden drie productsoorten aangeboden: de hele kaas die beschikbaar is in de versafdeling, de verpakte verse plakjes kaas en de kaasblokjes in de afdeling traiteur. Net zoals alle producten van de Kwaliteitsketen Carrefour, wordt dit product verpakt in een recycleerbare kartonnen doos.

Het maken van respectvolle afspraken tussen de boeren, het product en het milieu binnen de Kwaliteitsketen Carrefour respecteert Actie 6 van Act For Food. De Kwaliteitsketen Carrefour bestaat in België sinds 2000. Ze garandeert duurzame overeenkomsten met producenten om hun vakkennis en de kwaliteit van hun producten te benadrukken terwijl er tegelijkertijd wordt gelet op het milieu en het dierenwelzijn. Dit wordt opgevolgd via aan strenge procedure.

Lees ook ›› Alle producten (1415)

Plezier op het werk, werkt!

Nieuws PMO Opleidingen

Hoe hoog is het plezier bij jouw medewerkers? Tijdens de Dag van de Medewerker zet je ze misschien extra in de bloemen, maar gelukkige medewerkers zijn het hele jaar door belangrijk. Ze bepalen immers of jouw buurtsuper succesvol is!
Lees meer ››

Nieuwe blauwe zak

Nieuws

Op 1 april 2019 zijn de eerste intercommunales Verko et IDM van start gegaan met de nieuwe en uitgebreide ‘blauwe zak’. Deze laat nu ook plastic verpakkingen toe die vroeger werden geweigerd zoals botervlootjes, yoghurt potjes,…
Lees meer ››