Nieuwe B2B-wetgeving beschermt franchisenemers

Nieuws

Na stevig lobbywerk van Buurtsuper.be en UNIZO is er sinds dit jaar een wet van toepassing die oneerlijke handelspraktijken en clausules in onder meer franchisecontracten aanpakt. Laat je franchisecontract altijd analyseren! Dat kan eenvoudig en voordeling via onze ‘Quick Scan Franchise’.

Sommige ‘onrechtmatige bedingen’ worden dankzij de nieuwe wet verboden tenzij de franchisegever ze kan rechtvaardigen. Bovendien is er een open norm waarbij de rechter een beding als ‘onrechtmatig’ kan beschouwen, wanneer dat beding alleen of in samenhang met andere bedingen, een kennelijk juridisch onevenwicht schept tussen de rechten en plichten van franchisenemers en -gevers. De rechter kan dan de bewuste bedingen nietig verklaren.

Aangezien de regeling rond de ‘onrechtmatige bedingen’ pas wetskracht krijgt vanaf 1 december 2020, is het heel belangrijk dat zowel (kandidaat) franchisenemers als gevestigde franchisenemers, die voorstellen krijgen van de franchisegever om hun contract te verlengen, deze laten analyseren alvorens het te tekenen of het al dan niet stilzwijgend te laten verlengen. 

Bestel hiervoor onze ‘Quick Scan’ die wij met een gespecialiseerd advocatenkantoor op maat voor u samenstellen.
Onze ‘Franchise Gids’ (De 10 belangrijkste bedingen met bijhorende analyse & commentaar) of onze ‘Quick Scan Franchise’ op maat van uw contract bestellen kan via aurelie.camps@unizo.be

TIPBuurtsuper.be leden betalen slechts €250 voor deze ‘Quick Scan Franchise’ (€750 voor niet-leden)

 

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2138)

Deelnamepakket al besteld?

Nieuws

Het deelnamepakket van onze imagocampagne bevat je attenties voor het Weekend van de Klant en je materiaal van onze imagocampagne (winkelaffiches en krasloten voor het jackpotspel) én je maakt kans om Super Team 2020 te worden!
Lees meer ››