Oleandrine afpersing: FAVV vraagt nu ook waakzaamheid aan distributie


Wie hier vragen over heeft, kan terecht bij Veronique Bert, coördinator en advies voedselveiligheid bij Buurtsuper.be via Veronique.Bert@unizo.be of via tel. 02 212 26 22

Er werden recent dreigingen geuit aan enkele voedingsbedrijven in verschillende Europese lidstaten. Naar aanleiding daarvan wil het FAVV ditributeurs herinneren aan hun verplichting om een performant autocontrolesysteem, dat rekening houdt met alle vermoedelijke gevaren, uit te werken en toe te passen.

Zowel op niveau van de verwerking als distributie wil het FAVV het belang van een grondige ingangscontrole van de producten benadrukken. Producten met een beschadigde verpakking dienen geweigerd te worden bij de levering, afwijkingen aan verpakkingen moeten gemeld worden aan de leverancier en samen met de leverancier moet bekeken worden welke acties nodig zijn om te vermijden dat het probleem zich herhaalt.

Daarnaast dient elke operator de nodige maatregelen te nemen zodanig dat de toegang tot de productie- en opslagruimtes wordt verhinderd voor onbevoegden.

Het FAVV vraagt ook aandachtig te zijn voor klanten die verpakkingen openen in het winkelpunt zonder aan te kopen. Er bestaat hierbij een risico op een chemische en microbiologische contaminatie. Ook de houdbaarheidsdatum vermeld op de producten is in dat geval niet langer geldig. Producten waarvan de verpakking in het winkelpunt beschadigd wordt, moeten dan ook zo snel mogelijk verwijderd worden uit de winkelrekken.  

Wanneer klanten een product terugbrengen naar het winkelpunt omwille van de vaststelling van een geopende of beschadigde verpakking bij thuiskomst, is bijzondere aandacht vereist. 

FAVV vraagt om dergelijke klachten grondig te onderzoeken en de nodige maatregelen te nemen.  

Gerelateerde artikels

Buurtsuper.be reageert in Trends en op Kanaal Z op stuntpromoties
Worden jullie Buurtsuper van het jaar 2024?
Vlaams voedingsgedrag ontrafeld

Actueel

Buurtsuper.be reageert in Trends en op Kanaal Z op stuntpromoties
Worden jullie Buurtsuper van het jaar 2024?
Vlaams voedingsgedrag ontrafeld
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy