Pampelle, bitter op basis van bio Corsicaanse pompelmoezen

Nieuws Productnieuws

Fris jouw barkast op met het nieuwste aperitief, Pampelle. Dit bitterzoete Franse aperitief heeft een vleugje je-ne-sais-quoi. Deze ideale basis voor zomerse cocktails heeft pompelmoes als hoofdingrediënt.

Er werd gekozen voor de biologische Ruby Red pompelmoes die groeit onder de Corsicaanse zon. Deze pompelmoes-variëteit staat bekend voor zijn intens rode kleur en bitterzoete smaak.

De pompelmoesbasis krijgt tijdens het productieproces een citrusinfusie. Hiervoor worden de schillen van 3 hoogwaardige citrusvruchten afzonderlijk geweekt. Het gaat om de schillen van Japanse yuzu, Franse cedrat en pomerans uit Haïti. Om alles op smaak te brengen wordt ook nog een mix van botanicals toegevoegd, Kina, Kinine uit boomschors en het bittere uit gentiaanwortels. Het geheel wordt afgewerkt met een huisgemaakte eau-de-vie.

Pampelle wordt geproduceerd op de oevers van de Charente in Cognac. Hier krijgt elke fles zijn typische rode zegel. Op deze finishing touch wordt een waterjuffer afgebeeld, een beschermde inheemse soort. Pampelle is 30% lager in suiker dan zijn spirit tegenhanger.

Lees ook ›› Alle producten (1774)

Delhaize hernieuwt samenwerking met Actiris

Nieuws

Brussel - De Brusselse minister van Tewerkstelling en Beroepsopleiding Bernard Clerfayt en Delhaize hernieuwen de samenwerking tussen Delhaize en de openbare diensten voor tewerkstelling, Actiris, en opleiding, Bruxelles Formation en de VDAB Brussel. De gezamenlijke doelstelling is om de Brusselaars nieuwe kansen te bieden op de arbeidsmarkt en zo het aantal Brusselaars met een baan te verhogen.
Lees meer ››