Pampelle, bitter op basis van bio Corsicaanse pompelmoezen

Nieuws Productnieuws

Fris jouw barkast op met het nieuwste aperitief, Pampelle. Dit bitterzoete Franse aperitief heeft een vleugje je-ne-sais-quoi. Deze ideale basis voor zomerse cocktails heeft pompelmoes als hoofdingrediënt.

Er werd gekozen voor de biologische Ruby Red pompelmoes die groeit onder de Corsicaanse zon. Deze pompelmoes-variëteit staat bekend voor zijn intens rode kleur en bitterzoete smaak.

De pompelmoesbasis krijgt tijdens het productieproces een citrusinfusie. Hiervoor worden de schillen van 3 hoogwaardige citrusvruchten afzonderlijk geweekt. Het gaat om de schillen van Japanse yuzu, Franse cedrat en pomerans uit Haïti. Om alles op smaak te brengen wordt ook nog een mix van botanicals toegevoegd, Kina, Kinine uit boomschors en het bittere uit gentiaanwortels. Het geheel wordt afgewerkt met een huisgemaakte eau-de-vie.

Pampelle wordt geproduceerd op de oevers van de Charente in Cognac. Hier krijgt elke fles zijn typische rode zegel. Op deze finishing touch wordt een waterjuffer afgebeeld, een beschermde inheemse soort. Pampelle is 30% lager in suiker dan zijn spirit tegenhanger.

Lees ook ›› Alle producten (1415)

Plezier op het werk, werkt!

Nieuws PMO Opleidingen

Hoe hoog is het plezier bij jouw medewerkers? Tijdens de Dag van de Medewerker zet je ze misschien extra in de bloemen, maar gelukkige medewerkers zijn het hele jaar door belangrijk. Ze bepalen immers of jouw buurtsuper succesvol is!
Lees meer ››

Nieuwe blauwe zak

Nieuws

Op 1 april 2019 zijn de eerste intercommunales Verko et IDM van start gegaan met de nieuwe en uitgebreide ‘blauwe zak’. Deze laat nu ook plastic verpakkingen toe die vroeger werden geweigerd zoals botervlootjes, yoghurt potjes,…
Lees meer ››