PMO retailopleidingen gaan digitaal

Nieuws

Wanneer, omwille van de coronacrisis, alle opleidingen worden stopgezet, blijft PMO cvba niet bij de pakken zitten. Op zeer korte tijd wordt een kwalitatieve en volledig digitale verkoopopleiding uitgewerkt.

Midden maart worden alle verkoopopleidingen die PMO voor VDAB organiseert, stopgezet. Wanneer half mei duidelijk wordt dat ze niet meer voor september (fysiek) zullen kunnen opstarten, schiet het PMO en ASAP Training & Event team in actie. Op zeer korte tijd wordt er een kwalitatief en volledig digitaal aanbod voor de (toekomstige) cursisten uitgewerkt. 

“We hebben eerst een nieuwe aanvraag ingediend bij VDAB. Het aanbod, dat we reeds voor hen geven, moest immers volledig uitgeschreven worden naar digitale lessen”, vertelt Opleidingscoördinator Vanessa Abbeel. 

Het bestaande opleidingsprogramma wordt op korte tijd omgebouwd naar een digitaal programma, gedetailleerd en per uur uitgewerkt met een afwisseling tussen digitale lessen en praktische opdrachten. “Voor cursisten die geen laptop ter beschikking hebben, hebben we een laptop geregeld. En wie geen internet heeft, kreeg van ons ook een internetconnectie. Zo kunnen alle bestaande ‘live’ opleidingen omgezet worden naar digitale lessen.”

Ook de selectie van nieuwe deelnemers gebeurt via digitale weg. En wanneer op 8 juni PMO groen licht krijgt van VDAB, is alles klaar om de werking digitaal te heropstarten. 

“Onze trainers zijn nu weer aan het werk en we zien heel wat gemotiveerde gezichten in de opleiding. Deze keer dan wel via de computer, maar dit zorgt ervoor dat we een ervaring rijker zijn. We hebben de eerste tussentijdse evaluaties van de cursisten achter de rug en deze waren unaniem positief”, zegt een tevreden Vanessa.   

“Ook via de digitale weg slagen we erin om onze cursisten anders te laten kijken naar de winkel wanneer ze gaan shoppen. Niet meer als klant, maar als toekomstige medewerker. Ze leren te kijken naar de presentatie, etalage, werken aan de kassa en ze observeren het winkelpersoneel dat aan de slag is.”

Heb jij een vacature en wil je via een stage nagaan of één van deze cursisten geschikt is om in jouw winkel aan de slag te gaan? Aarzel dan niet en neem contact op met PMO via vanessa.abbeel@pmocvba.be of check via http://www.pmocvba.be/werkzoekend of er momenteel een opleiding bij jou in de buurt plaats vindt.  

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2215)

Een ‘superbuurt’ dankzij Mooimakers!

Nieuws

In aanloop van het ‘Weekend van de Klant’ organiseert Buurtsuper.be haar jaarlijkse imagocampagne. We kunnen deze campagne enkel maar organiseren dankzij de steun van onze corporate partners. Een van die zeer gewaardeerde partners is Mooimakers.
Lees meer ››

Na de uren van ... Kris Borlo

Nieuws

In de rubriek 'Na de uren' van ons Super magazine brengen we het verhaal achter de hobby van een buurtsuperuitbater. In het juni nummer is dat Kris Borloo van Spar Denderwindeke. Hij speelt op een diatonische harmonica, een typisch Alpen-instrument dat vooral in Oostenrijk bespeeld wordt.
Lees meer ››

77% wil mondmasker verplichten

Nieuws

Uit de Grote Coronastudie van de Universiteit Antwerpen blijkt dat 77% van de Belgen een mondmasker wil verplichten voor klanten in de supermarkt. 83% vindt dat het verplicht moeten worden voor personeel.
Lees meer ››