PMO retailopleidingen gaan digitaal


PMO
Personeel

Midden maart worden alle verkoopopleidingen die PMO voor VDAB organiseert, stopgezet. Wanneer half mei duidelijk wordt dat ze niet meer voor september (fysiek) zullen kunnen opstarten, schiet het PMO en ASAP Training & Event team in actie. Op zeer korte tijd wordt er een kwalitatief en volledig digitaal aanbod voor de (toekomstige) cursisten uitgewerkt. 

“We hebben eerst een nieuwe aanvraag ingediend bij VDAB. Het aanbod, dat we reeds voor hen geven, moest immers volledig uitgeschreven worden naar digitale lessen”, vertelt Opleidingscoördinator Vanessa Abbeel. 

Het bestaande opleidingsprogramma wordt op korte tijd omgebouwd naar een digitaal programma, gedetailleerd en per uur uitgewerkt met een afwisseling tussen digitale lessen en praktische opdrachten. “Voor cursisten die geen laptop ter beschikking hebben, hebben we een laptop geregeld. En wie geen internet heeft, kreeg van ons ook een internetconnectie. Zo kunnen alle bestaande ‘live’ opleidingen omgezet worden naar digitale lessen.”

Ook de selectie van nieuwe deelnemers gebeurt via digitale weg. En wanneer op 8 juni PMO groen licht krijgt van VDAB, is alles klaar om de werking digitaal te heropstarten. 

“Onze trainers zijn nu weer aan het werk en we zien heel wat gemotiveerde gezichten in de opleiding. Deze keer dan wel via de computer, maar dit zorgt ervoor dat we een ervaring rijker zijn. We hebben de eerste tussentijdse evaluaties van de cursisten achter de rug en deze waren unaniem positief”, zegt een tevreden Vanessa.   

“Ook via de digitale weg slagen we erin om onze cursisten anders te laten kijken naar de winkel wanneer ze gaan shoppen. Niet meer als klant, maar als toekomstige medewerker. Ze leren te kijken naar de presentatie, etalage, werken aan de kassa en ze observeren het winkelpersoneel dat aan de slag is.”

Heb jij een vacature en wil je via een stage nagaan of één van deze cursisten geschikt is om in jouw winkel aan de slag te gaan? Aarzel dan niet en neem contact op met PMO via vanessa.abbeel@pmocvba.be of check via http://www.pmocvba.be/werkzoekend of er momenteel een opleiding bij jou in de buurt plaats vindt.  

Gerelateerde artikels

VDAB Jobbeurs Verkoop & Horeca
Jumbo Lauwe ontdekt verborgen talent
PMO-opleiding wapent buurtsupers met diefstalpreventietips

Actueel

Stap voor stap naar meer plantaardige voeding met halfhalf
VDAB Jobbeurs Verkoop & Horeca
Daarom ben ik lid

Kurt Van Turnhout, Alvo Supermarkt Nagels

Daarom ben ik lid

2 min.
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy