Premies Sociaal Fonds

Nieuws Premies Sociaal Fonds

Het Sociaal Fonds 201 (Zelfstandige kleinhandel) en 202.01 (Zelfstandige supermarkten vanaf 20 werknemers) voorziet zowel voor werkgevers als werknemers interessante premies. Klik door voor een handig overzicht!

Voor werkgevers gaat het om premies voor de aanwerving van vaste medewerkers of het verhogen van de arbeidsuren van deeltijdse werknemers. Voor werknemers gaat het over tegemoetkomingen bij de kosten rond kinderopvang en voor oudere bedienden die op 60 jaar willen overstappen naar de zogenaamde ‘landingsbanen’ (1/5 tijdskrediet). 

Via deze link vind je voor het Sociaal Fonds 201 en het Sociaal Fonds 202.01 op één pagina een overzicht met het bedrag van de premies, de voorwaarden en aan te leveren bewijsdocumenten.

Zie ook www.sociaalfonds201.be en www.sociaalfonds202-01.be of contacteer Buurtsuper.be voor meer informatie. 

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1333)

Hoe evolueert de rentabiliteit van jouw buurtsuper?

Nieuws

Financieel expert Luc Roesems maakte in opdracht van Buurtsuper.be een analyse van de jaarrekeningen van 400 zelfstandige supermarkten over de laatste drie jaar. In deze infosessies - een per enseigne - kan je de resultaten van jouw buurtsuper benchmarken met die van je collega's.
Lees meer ››

Nieuwe fiscaalvriendelijke verloning

Nieuws

Op 1 januari 2018 deed de 'winstpremie' zijn intrede in uitvoering van het zomerakkoord. Met de winstpremie kan je een deel van je winst als bonus toekennen aan je werknemers. Dit is een fiscaalvriendelijke verloning.
Lees meer ››

Mr. Georges, topkwaliteit in de supermarkt

Nieuws Winkelopeningen

Eataly en Whole Foods Market zijn concepten die met een exclusief aanbod in respectievelijk Italiaanse en organische producten wereldwijd succes kennen. Medio 2018 werd met Mr. Georges een Belgische tegenhanger van dit shop-in-shopconcept gelanceerd. We mochten voor Super magazine dit unieke concept voor jullie voorproeven.
Lees meer ››