Preventie van stress en burn-out bij zelfstandige ondernemers

Nieuws

Integraal VZW, UNIZO en Liantis organiseren in het najaar 3 regionale namiddagsessies over de problematiek van ‘burn-out en zelfstandig ondernemen’ met keynote spreker Nic Balthazar.

Workshops voor preventie-adviseurs , HR-verantwoordelijken, coaches en adviseurs van zelfstandigen-, sector- en middenveldorganisaties. 

PROGRAMMA

12u30: Onthaal met koffie/thee en broodjes

13u30: “Everybody Happy. Kies voor meer geluk!” – Nic Balthazar

Een inspirerende lezing waarin de scenarist en regisseur van 'Everybody Happy' wil kijken hoe we allemaal gelukkiger zouden kunnen zijn. Hoe perfectionisme en onze interne criticus misschien aan de basis zouden kunnen liggen van de burn-out en depressie epidemie. En wat dus de eventuele oplossingen zouden kunnen zijn voor een leven met minder stress en zelfkwelling. 

Een geanimeerd en stevig gedocumenteerd betoog met evenveel humor als pogingen tot dieper inzicht. Met fascinerende beelden en foto’s, grappige anekdotes, leerrijke tips en veel inside-informatie. 

Nic Balthazar (1964) zette na zijn studies Germaanse Talen zijn eerste stappen in de media als filmjournalist, daarna als radio-en televisiemaker en presentator. Zijn filmdebuut 'Ben X' was een meeslepend drama dat internationaal tal van prijzen in de wacht sleepte en het debat over pesten en autisme opende. 'Tot Altijd' (Ensor voor Beste Film 2012) was dan weer een beklijvend verhaal over euthanasie. Voor zijn film 'Everybody Happy' kreeg hij op het Filmfestival van Montréal alvast de prijs van beste regisseur. Nic Balthazar is als schrijver, theater- en documentairemaker een man van vele talenten, en is ook bekend voor zijn jarenlange inzet voor duurzaamheid en tegen de klimaatopwarming. Als presentator/moderator paart hij een aanstekelijke schwung aan een vlotte en sympathieke uitstraling. Met op tijd en stond een vleugje humor neemt hij sprekers en publiek moeiteloos op sleeptouw in een heel breed veld aan onderwerpen. Hij spreekt zeven talen en heeft een heel gevarieerde achtergrondkennis. 

14u45: Vragenronde

15u00: Koffiepauze

15u15: Ontwikkelde tools en leerervaringen binnen het pilootproject over ‘preventie van burn-out bij zelfstandigen”. – Frederik Coppens (Liantis preventie en welzijn) - Marianne Van der wielen (ondernemerscoach Liantis talent services) 

16u15: Einde

 

WAAR & WANNEER 

1. Workshop te Brussel: dinsdagnamiddag 15/10/19 – Liantis/UNIZO gebouw, Willebroekkaai 37, 1000 Brussel (zaal 1.21).  

2. Workshop te Gent: dinsdagnamiddag 05/11/19: Liantis/UNIZO gebouw, Nadine Crappéstraat 1, 9000 Gent (gelijkvloers). 

3. Workshop te Antwerpen: donderdagnamiddag 07/11/19 : Syntra campus Antwerpen, Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem. 

 

HOE INSCHRIJVEN? 

Deelnemen is gratis. Vooraf inschrijven verplicht. 

- Schrijf online in via https://www.liantis.be/burn-outing/professionelen 

- Stuur een mail met vermelding van uw naam, organisatie én uw keuzelocatie naar seminars@integraalvzw.be 

Meer info: seminars@integraalvzw.be – Telefoneer naar 02 21 22 221 (Marc Gommers)

Klik hier voor een pdf van de uitnodiging. 

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1693)

Medewerkers in buurtsupers maken het verschil

Nieuws

Al 55 jaar staat Christiane Goossens (76) - ‘madame Goossens’ voor collega’s en klanten - in Aalst achter de supermarktkassa. Het is voor medewerkers zoals Christiane, dat Buurtsuper.be dit jaar het personeel centraal zet tijdens haar imagocampagne.
Lees meer ››

Extralegale voordelen zoals loonbonus onderbenut

Nieuws

In De Tijd vertelt sociaal secretariaat Partena, op basis van een rondvraag bij 169 bedrijven, dat de extra legale voordelen te weinig worden gebruikt. Het gaat over extra’s die werkgevers aan werknemers kunnen toekennen boven op het loon. De meest bekende zijn maaltijd- en ecocheques en groeps- en hospitalisatieverzekeringen.
Lees meer ››