Reeds 6.553 flexijobbers actief in de handel

Nieuws

Vorig jaar hebben 49.907 Belgen bijgeklust in een flexi-job. Deze jobs zijn goed voor een bijverdienste van gemiddeld 218 euro extra per maand. Flexi-jobbers vind je lang niet meer alleen in de horeca, ook in de detailhandel komen er steeds meer flexi-jobs bij.

Wie een centje wil bijverdienen - boven op zijn loon of pensioen - kan sinds 1 december 2015 voordelig bijverdienen via een flexi-job. Voorwaarde is wel dat je minstens vier vijfde werkt bij een andere werkgever of gepensioneerd bent. Zelf betaal je op dat extra loon geen belastingen. Je werkgever is wel een RSZ-bijdrage van 25% verschuldigd.

Aanvankelijk was het systeem enkel bedoeld voor de horeca, maar dat werd begin vorig jaar, mede op vraag van Buurtsuper.be en UNIZO, uitgebreid. Sindsdien kan je als flexi-jobber ook bij een supermarkt, bakker, slager, kapper of schoonheidssalon aan de slag.

Die uitbreiding heeft haar effect niet gemist. Nog steeds klust de overgrote meerderheid van de flexi-jobbers (35.941 mensen of 72%) bij in de horeca, maar daarnaast staken 6.563 Belgen hun handen uit de mouwen in de handel. Ongeveer 9.000 mensen vonden hun werkgever via een interimkantoor. Iets meer vrouwen (54%) dan mannen (46%) kiezen voor een flexi-job en ruim één op de tien bijklussers is gepensioneerd. Gemiddeld werken ze 4,2 uur per week, verdienen ze bijna 12 euro per uur en 218 euro extra per maand.  

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1592)

Tekenen in op akkoord met Reprobel!

Nieuws

UNIZO heeft lang onderhandeld met Reprobel over een nieuw vergoedingsakkoord. Ondanks de aanmaningen van Reprobel, hebben we geadviseerd om de betaling nog uit te stellen. Buurtsuper.be leden kunnen nu gebruik maken van de ‘vroeg-boek’ voordeeltarieven. Voor kleinere ondernemingen is er zelfs nog een bijkomende korting (<10 werknemers).
Lees meer ››