Selectieve inzameling van keukenafval en etensresten vanaf 2021

1 min.

Voedselveiligheid
HACCP

Vanaf 1 januari 2021 wordt de sorteerverplichting voor bedrijven uitgebreid. Zo moeten keukenafval en etensresten verplicht gescheiden worden in een aparte afvalcontainer.

Vanaf 1 januari 2021 wordt de sorteerverplichting voor bedrijven uitgebreid. Zo moeten keukenafval en etensresten verplicht gescheiden worden in een aparte afvalcontainer.

Deze nieuwe verplichting moet leiden tot minder voedselverlies, minder restafval dat verbrand moet worden en een toename van de geproduceerde hoeveelheid biogas en digestaat.

Supermarkten en hypermarkten met een netto verkoopsoppervlakte vanaf 400 m² zijn ook verplicht om hun keukenafval en etensresten selectief in te zamelen. Zij moeten aparte containers voor verpakte en onverpakte voedingswaren voorzien.

Meer weten?Klik hier

Gerelateerde artikels

Het leven zoals het is: audits in de slagerij
Controle op parasieten in vis
Waar of niet waar?

Goede handhygiëne

Waar of niet waar?

3 min.

Actueel

Sleutel mee aan de workforce managementtool van bookU
Vanaf 2025 verplichting om zonnepanelen te plaatsen
Investeren in werkbaar werk loont
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy