Slager Peter Kerremans, fan van rundvlees van bij ons

Nieuws

Wie een smakelijk stukje rundvlees wilt, heeft met Belgisch rundvlees een goede keuze gemaakt. Bovendien heb je keuze uit verschillende runderrassen. De favoriet van slager Peter Kerremans van Carrefour Market Kapelle-op-den-Bos is het Belgisch Witblauw.

Het belangrijkste runderras dat in België wordt gehouden is het Belgisch Witblauw, maar je vindt ook veehouders die andere rassen kweken: Rood Ras, Witrood Ras, Roodbont Ras, Charolais, Blonde d’Aquitaine, Hereford en Limousin.

De rundvleescampagne is zichtbaar in de verkooppunten: zowel de zelfstandige slagers als enkele supermarktketens doen mee. Een campagneaffiche zet het rundvlees van bij ons in de kijker aan de hand van de slogan ‘Varieer met smaak. Rundvlees van bij ons.'

Peter Kerremans, zaakvoerder en slager van Carrefour Market Kapelle-op-den-Bos is grote fan van het Belgisch rundvlees. “Wekelijks kunnen wij hier twee runderen bestellen. Onze aangeboden Belgisch Witblauw rijpt vier weken in een speciale rijpingskast. Dry aged vlees is een rijpingsproces waarbij natuurlijke enzymen het bindweefsel in het vlees afbreken, waardoor het malser wordt.  Door het drogen, krijgt het vlees een intensere smaak.” Eens gerijpt komt het in de vitrinekast bij deze Carrefour Market.

Peter startte vorig jaar rond Valentijn met het aanbieden van deze speciaal gerijpte Belgisch Witblauw, wat al snel een groot succes bleek. Klanten hebben grote interesse in het verhaal achter het Witblauw. "Daarom geven we dit verhaal ook altijd mee. Hen verder overtuigen doen we door hen regelmatig te laten proeven. Het Belgische Witblauw is een topper te noemen in de zeventien meter lange vlees- en charcuterietoog in bediening. Hamburgers, stoofvlees of steak: we willen dat onze klanten bewust naar deze smaakvolle stukken komen vragen. Ze eten dan wel minder vlees, maar als ze (rund)vlees eten, het moet gewoon goed zijn”, zo besluit Peter.

Culinaire inspiratie met rundvlees van bij ons én info over de in België gehouden rundvleesrassen vind je ook op lekkervanbijons.be.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1296)

Volg Buurtsuper.be via facebook

Nieuws

Op de Facebookpagina van Buurtsuper.be vind je dagelijks inspirerende berichten, actueel nieuws en boeiende reportages. Volg ons dus zeker indien je op de hoogte wil blijven van het meest relevante nieuws uit de food retail.
Lees meer ››

Maximaal 0,8% loonstijging in 2019 en 2020

Nieuws

De lonen in ons land kunnen dit en volgend jaar max. 0,8% boven op de index stijgen. Dat blijkt uit het loonkostenrapport van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), dat donderdag verscheen en waarvan De Tijd de grote lijnen vernam. Het rapport luidt het begin in van het loonoverleg tussen de vakbonden en de werkgeversorganisaties.
Lees meer ››