Slager Peter Kerremans, fan van rundvlees van bij ons


Het belangrijkste runderras dat in België wordt gehouden is het Belgisch Witblauw, maar je vindt ook veehouders die andere rassen kweken: Rood Ras, Witrood Ras, Roodbont Ras, Charolais, Blonde d’Aquitaine, Hereford en Limousin.

De rundvleescampagne is zichtbaar in de verkooppunten: zowel de zelfstandige slagers als enkele supermarktketens doen mee. Een campagneaffiche zet het rundvlees van bij ons in de kijker aan de hand van de slogan ‘Varieer met smaak. Rundvlees van bij ons.'

Peter Kerremans, zaakvoerder en slager van Carrefour Market Kapelle-op-den-Bos is grote fan van het Belgisch rundvlees. “Wekelijks kunnen wij hier twee runderen bestellen. Onze aangeboden Belgisch Witblauw rijpt vier weken in een speciale rijpingskast. Dry aged vlees is een rijpingsproces waarbij natuurlijke enzymen het bindweefsel in het vlees afbreken, waardoor het malser wordt.  Door het drogen, krijgt het vlees een intensere smaak.” Eens gerijpt komt het in de vitrinekast bij deze Carrefour Market.

Peter startte vorig jaar rond Valentijn met het aanbieden van deze speciaal gerijpte Belgisch Witblauw, wat al snel een groot succes bleek. Klanten hebben grote interesse in het verhaal achter het Witblauw. "Daarom geven we dit verhaal ook altijd mee. Hen verder overtuigen doen we door hen regelmatig te laten proeven. Het Belgische Witblauw is een topper te noemen in de zeventien meter lange vlees- en charcuterietoog in bediening. Hamburgers, stoofvlees of steak: we willen dat onze klanten bewust naar deze smaakvolle stukken komen vragen. Ze eten dan wel minder vlees, maar als ze (rund)vlees eten, het moet gewoon goed zijn”, zo besluit Peter.

Culinaire inspiratie met rundvlees van bij ons én info over de in België gehouden rundvleesrassen vind je ook op lekkervanbijons.be.

Gerelateerde artikels

Nieuwe regering zal geen vleestaks invoeren
Van Eccelpoel opnieuw aan het verbouwen
Drie podcasts over lokale voeding

Actueel

Nieuwe regering zal geen vleestaks invoeren
Van Eccelpoel opnieuw aan het verbouwen
Drie podcasts over lokale voeding
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy