Stageplaatsen gezocht!

Nieuws

Het is niet altijd even makkelijk om geschikt winkelpersoneel te vinden. Spontane sollicitaties, een advertentie, een A4 aan jouw kassa … Ongetwijfeld heb jij het allemaal al geprobeerd. Maar heb jij al eens aan een stagiair(e) gedacht die kan doorgroeien tot vaste medewerker in jouw winkel?

PMO leidt werkzoekenden op in opdracht van VDAB. Daarbij gebruiken zij hun meer dan twintigjarige ervaring binnen de retailverkoop om gemotiveerde medewerkers op te leiden.

Een praktische stage op de winkelvloer is daarbij natuurlijk essentieel. PMO zoekt daarom geschikte stageplaatsen voor haar opgeleide werkzoekenden in deze regio’s:

- Sint-Niklaas – assistent winkelmanager & assistent filiaalhouder
- Tienen – algemeen winkelbediende 
- Genk – assistent winkelmanager
- Brussel – assistent winkelmanager
- Antwerpen – assistent winkelmanager

Vanessa Abbeel, opleidingscoördinator PMO: “De stages duren vier weken en zijn volledig gratis voor de werkgever. De cursisten werken onder een stagecontract en zijn persoonlijk verzekerd via het stagecontract van VDAB. De werkgever hoeft hier dus geen extra inspanningen voor te doen.”

Er hangen voor de werkgevers ook geen verplichtingen aan vast. “De deelnemers van de opleiding gaan wel op zoek naar stageplaatsen waar ook een vacature is. Zo vergroten ze hun kans op een vaste job na de opleiding. Dat is immers de reden waarom ze deze opleiding starten. Maar na de stage zijn beide partijen nog steeds vrij om al dan niet tot een aanwerving over te gaan.”

Tijdens de stage worden de deelnemers tweemaal bezocht, eenmaal voor een tussentijdse en eenmaal voor een eindevaluatie. Overweeg je na de stage een aanwerving of IBO-contract? Ook hier kan de stagebegeleider je mee helpen! 

Interesse?
PMO-collega Vanessa Abbeel helpt je graag verder om de geschikte kandidaat te vinden! Stuur een mail naar vanessa.abbeel@pmocvba.be om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

TIP: In september start PMO ook een opleidingstraject, in samenwerking met Adecco, in de regio’s Leuven, Gent en Brussel. Hier zijn geen stages aan gekoppeld, maar het is wel de bedoeling dat Adecco de mensen aan het werk zet na de opleiding. Ook hier kunnen misschien interessante profielen voor jouw buurtsuper bij zitten!  

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2361)

AH, Jumbo en Plus introduceren 'slimme' displays

Nieuws

Albert Heijn, Jumbo en Plus introduceren deze week 'slimme displays' van het bedrijf Pure Value in hun filialen. Het zou gaan om de zogenoemde duurzame en herbruikbare Proteus-productdisplay, die de huidige wegwerpdisplays moet vervangen. Zeventig procent van de Nederlandse supermarkten zou de nieuwe displays deze week introduceren.
Lees meer ››

Steun voor Pink Ribbon van Carrefour

Nieuws

Carrefour sluit zich dit jaar opnieuw aan bij de acties van Pink Ribbon, een organisatie die zich richt op het vergroten van het bewustzijn rond borstkanker. Er zullen consumentenacties in de winkels plaatsvinden en Carrefour-medewerkers stappen mee in De Roze Mars.
Lees meer ››