Stakingsaanzegging bij Delhaize

Nieuws

De christelijke bediendebond CNE heeft een stakingsaanzegging ingediend bij supermarktketen Delhaize. De vakbond heeft informatie daarover in de krant De Morgen bevestigd.

Aanleiding van de aanzegging is ontevredenheid bij het personeel over een nieuwe werkorganisatie. Zo wil de directie in zes winkels een nieuwe methode van werken invoeren, waarbij veel flexibiliteit is vereist. Dat leidt tot ongerustheid, klinkt het bij de vakbond. "We hebben een reeks vragen gesteld, maar voorlopig geen antwoord daarop gekregen. Het personeel eist evenwel uitleg", aldus CNE-secretaris Delphine Latawiec.

Nog volgens de vakbondssecretaris is morgen/woensdag een verzoeningsvergadering gepland, om 15.00 uur.

Een woordvoerder van Delhaize bevestigt het verzoeningsoverleg binnen het paritair comité voor de sector. "Bedoeling is discussiepunten te bespreken die leven bij het personeel", aldus de woordvoerder.

Bron: Belga

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1333)

Hoe evolueert de rentabiliteit van jouw buurtsuper?

Nieuws

Financieel expert Luc Roesems maakte in opdracht van Buurtsuper.be een analyse van de jaarrekeningen van 400 zelfstandige supermarkten over de laatste drie jaar. In deze infosessies - een per enseigne - kan je de resultaten van jouw buurtsuper benchmarken met die van je collega's.
Lees meer ››

Nieuwe fiscaalvriendelijke verloning

Nieuws

Op 1 januari 2018 deed de 'winstpremie' zijn intrede in uitvoering van het zomerakkoord. Met de winstpremie kan je een deel van je winst als bonus toekennen aan je werknemers. Dit is een fiscaalvriendelijke verloning.
Lees meer ››

Mr. Georges, topkwaliteit in de supermarkt

Nieuws Winkelopeningen

Eataly en Whole Foods Market zijn concepten die met een exclusief aanbod in respectievelijk Italiaanse en organische producten wereldwijd succes kennen. Medio 2018 werd met Mr. Georges een Belgische tegenhanger van dit shop-in-shopconcept gelanceerd. We mochten voor Super magazine dit unieke concept voor jullie voorproeven.
Lees meer ››