Strips van het Jaar 2019

Nieuws Productnieuws

België staat bekend als het land van het stripverhaal. Om deze passie te vieren, organiseerde Carrefour de eerste Stripprijs voor het groot publiek. Voor deze wedstrijd werden 12 nieuwe strips geselecteerd, waaruit de klanten een keuze konden maken. Bijna 5.000 deelnemers stemden op hun favoriete titel.

En de winnaar is …
De winnende strip voor de Nederlandstalige stemmers is Jommeke met ‘De Jungfrau smelt!’ van stripauteur Gerd Van Loock. Hij stak met kop en schouders boven alle andere stripverhalen uit. Aan Franstalige zijde wast het Blake en Mortimer met ‘De laatste farao’ die het haalde van alle andere titels, door het Belgisch kwartet regisseur Jaco Van Dormael, de schrijver Thomas Gunzig, de ontwerper François Schuiten en de colorist Laurent Durieux.

De prijs werd uitgereikt op 27 november in de Hypermarkt Carrefour van Evere, in aanwezigheid van alle stripauteurs en vertegenwoordigers van de uitgeverijen als ook medewerkers en directieleden van Carrefour België. De twee winnaars kregen al een ereplaats in de schappen met een vermelding ‘Prijs toegekend door Carrefour-klanten’.

Voor Carrefour was deze eerste Stripprijs alvast een succes. In de winkels was er een stijging van maar liefst 12% merkbaar in de verkoop van de stripverhalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van strips bij Carrefour boomt sinds enkele jaren, met ruim 500.000 verkochte albums elk jaar, wat overeenkomt met zo’n 25.000.000 bladzijden gevuld met tekstballonnen.

Lees ook ›› Alle producten (2225)

Een ‘superbuurt’ dankzij Coca-Cola

Nieuws

In aanloop van het ‘Weekend van de Klant’ organiseert Buurtsuper.be haar jaarlijkse imagocampagne. We kunnen deze campagne enkel maar organiseren dankzij de steun van onze corporate partners. Een van die zeer gewaardeerde partners is Coca-Cola.
Lees meer ››

Supermarkten bedanken franchisenemers

Nieuws

In het Super magazine van juni plaatsten alle grote enseignes een bedankadvertentie. Ze willen hiermee de franchisenemers en hun personeel nog eens uitdrukkelijk bedanken voor de geleverde inspanningen tijdens de coronacrisis!
Lees meer ››