Studiereis Nederland: foto's & inspiratie

Nieuws

Afgelopen maandag en dinsdag 25 en 26 augustus trokken we met een groep van 30 buurtsuperondernemers naar onze noorderburen voor een boeiende ontdekking van de Nederlandse franchiseconcepten.

DAG 1

Bij de broers van Albert Heijn de Block in Krimpen aan de IJssel kregen we een openhartige getuigenis en ontdekten we de nieuwste ‘echt vers’ formule van AH. 

Daarna genoten we van een 'lunch op grote hoogte' met uitzicht op de prachtige skyline van de stad Rotterdam in het restaurant van Euromast. De Euromast werd gebouwd in 1960, ter gelegenheid van de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade.

In de namiddag stond een blitzbezoek bij SPAR University, Rotterdam op de agenda. We werden er ontvangen door Patricia Korporaal (Store Manager). Denk Different is het brein achter dé studenten GRAB & GO formule van Nederland: SPAR University. Je kunt hen vinden overal waar colleges gevolgd en geskipped worden, dus op universiteits- en hogeschoollocaties. Omdat ze elke dag in contact komen met studenten weten ze precies hoe ze kunnen inspelen op de behoefte van de student, online en offline. Het resultaat is dé studentenformule van Nederland, met op dit moment negen winkels. 

We sloten onze dag af bij Ekoplaza, Rotterdam, waar we hartelijk (en met een hapje en drankje) werden ontvangen door de goedlachse zaakvoerder Rina v.d. Stok. Ekoplaza is een biologische supermarktketen die haar klanten wil ondersteunen in een gezonde, biologische leefstijl. Dankzij een duurzame samenwerking en een sterke visie op bewust lekker eten kon Ekoplaza de afgelopen jaren groeien naar een keten van circa 70 winkels.

DAG 2 

Op dag twee bezochten we de Freshafdeling in de Mall of the Netherlands in Leidschendam. In die indrukwekkende Mall, die volop in de steigers staat, bezochten we ook een Jumbo foodmarkt met een heel straffe versafdeling! 

Die voormiddag bezochten we ook de Valk versmarkt in Voorschoten. Valk Versmarkt is een nieuw onderdeel van de bekende hotelketen Van der Valk. Een mooie verswinkel met een eigen vlees-, vis-, kaas-, koffie-, brood-, wijn- en groenteafdeling. Met dit winkelconcept is Van der Valk actief op de particuliere markt. Ook het 'proeflokaal' 'Mimi' was een kort bezoekje waard. 

Tijdens de lunch werden we ontvangen bij Vakcentrum, onze Nederlandse zusterorganisatie, door Harrie ten Have (voorzitter), Theo Urselmann (beleid) en Edwin Mak (bedrijfseconomisch adviseur). Ze gaven een toelichting over de Nederlandse supermarktsector, mét zeer interessante cijfer. 

Op ons namiddagprogramma stond nog een bezoek aan Jumbo van Well, waar we werden ontvangen door rasondernemer Hans van Well (tevens voorzitter FANed, alliantie van Franchisenemersverenigingen) en aan de PLUS van Giel Smits Culemborg – winnaar ZO2(de prijs voor de beste zelfstandig supermarktondernemer van Nederland).  

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1917)