Super kabinet: werknemers belonen met cadeaucheque


Personeel
Coronacrisis

De meerderheids- en oppositiepartijen die het kabinet van Sophie Wilmès steunen, hebben zaterdag een akkoord gemaakt met 9 nieuwe coronamaatregelen.

Eén van die maatregelen bestaat eruit dat werkgevers hun werknemers een onbelaste cadeaucheque van 300 euro kunnen gevente besteden in de horeca, cultuursector of andere getroffen zaken. Daarnaast is er een btw-verlaging voor de horeca en een verlenging van de tijdelijke werkloosheid voor de getroffen sectoren tot eind dit jaar. Voor alle andere bedrijven is dit maar tot eind augustus. Ook tot eind augustus is de verlenging van het corona-ouderschapsverlof, dat oorspronkelijk maar tot eind deze maand liep. Ook het overbruggingskrediet voor zelfstandigen wordt verlengd.

Nog opvallend is dat elke Belg een railpass krijgt met tien gratis treinritten. En wie met de fiets op de trein wil, mag dat vanaf juli voor enkele maanden gratis. Bedoeling is zo het toerisme in eigen land te stimuleren. De lastenverlaging voor de bedrijven – die in het oorspronkelijke plan van de regering zat – heeft het ook gehaald. Bedoeling is dat alle bedrijven die in mei meer volk aan het werk had in vergelijking met de maand daarvoor, drie maanden lang maar de helft van de bedrijfsvoorheffing moet betalen. 

Gerelateerde artikels

VDAB Jobbeurs Verkoop & Horeca
Jumbo Lauwe ontdekt verborgen talent
Werkgeversbijdrage flexijob moet lager

Actueel

Stap voor stap naar meer plantaardige voeding met halfhalf
VDAB Jobbeurs Verkoop & Horeca
Daarom ben ik lid

Kurt Van Turnhout, Alvo Supermarkt Nagels

Daarom ben ik lid

2 min.
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy