Tevreden met wetsvoorstel omtrent vers geperst fruitsap in winkels


Sinaasappelsapautomaten worden gebruikt om fruit- en groentesappen in supermarkten en voedingswinkels ter beschikking te stellen van de klanten, zodat die zelf vers sap kunnen persen en in flesjes gieten. Aangezien er een accijns moet worden betaald op de verpakkingen (flesjes), was deze regel aanleiding tot heel wat administratieve rompslomp bij de aangifte ervan tot en met het betalen van een waarborg van € 500.

“Pure Kafka. Het gaat over fruitpersen, we moeten het niet moeilijker maken dan het al is”, zegt ook Open Vld-Kamerlid Christian Leysen hierover. Ze wil nu met een wetsvoorstel de onnodige administratieve formaliteiten schrappen.

Leysen: “Het is compleet absurd dat winkeliers deze administratieve rompslomp moeten invullen. Dat kost de winkeliers én de administratie tijd en geld. Bovendien riskeren winkeliers vandaag ook een boete te moeten betalen als ze niet in orde zijn. Daarom schaffen we deze fiscale maatregel best af. Er zijn al genoeg regels in ons land. Als het gaat over fruitpersen moeten we het niet moeilijker maken dan het al is. Hoe eenvoudiger de regels, hoe makkelijker ze te volgen zijn.”

Buurtsuper.be is alleszins zeer tevreden dat het wetsvoorstel wordt besproken en hoopt dan ook dat het voor een belangrijke administratieve vereenvoudiging voor supermarkten en buurtsupers zal zorgen.

Gerelateerde artikels

Oh, wat zijn die Hollanders slim!
"Winkelhiers zijn cruciaal voor onze economie"
Waarom Sam Vanderplancke (Carrefour Market Ekeren) Shopopop een no-brainer vindt

Actueel

Oh, wat zijn die Hollanders slim!
"Winkelhiers zijn cruciaal voor onze economie"
Waarom Sam Vanderplancke (Carrefour Market Ekeren) Shopopop een no-brainer vindt
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy