Traceerbaarheid tabaksproducten: wat moet u doen?

Nieuws

In het kader van de wetgeving rond de traceerbaarheid van tabaksproducten - die in België ingaat op 20 mei 2019 - moeten alle winkels geregistreerd worden bij een door de Belgische overheid aangestelde 'ID-Issuer Incert'.

Deze registratie is nodig in kader van de Europese wetgeving rond traceerbaarheid van tabaksproducten waarmee men de illegale handel van tabak wil bestrijden.

Om deze procedure, op zowel administratief als technisch vlak, te vereenvoudigen voor de buurtsupermarkten, hebben de groothandelaren - verenigd onder FeTaDis - een speciaal voorziene procedure van groepsregistratie opgestart. De eindverkoper moet zich laten registreren en een ID-nummer krijgen. Dit identificatienummer moet de groothandelaar toelaten om door te geven aan wie hij zijn producten levert.

Dit betekent dat de buurtsuper verder niets moet doen. Eenmaal geregistreerd, krijgt hij nog een mail van de organisatie die de identificatienummers aanlevert, om zijn gegevens na te lezen en te bevestigen.

Op de mails die onze leden momenteel van FeTaDis krijgen moeten ze dus enkel reageren indien ze NIET willen dat de registratie door de groothandelaar gebeurt. Dit moet dan ten laatste voor 13/05/2019 gebeuren.

Indien ze opteren om het voorstel te weigeren, moeten ze wel zelf alle formaliteiten afhandelen om hun winkelpunt bij de zogenaamde ID-Issuer Incert te registreren.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1472)

SPAR-campagne #verder

Nieuws

Deze maand start in Nederland de nieuwe reclamecampagne van SPAR met als thema #verder. Via social media, winkelmaterialen, folders, magazines, tv en vrachtwagens, maakt Nederland kennis met waar SPAR vandaag de dag voor staat: dé winkel voor dagelijks gemak, waar de consument op elk moment van de dag vindt wat hij nodig heeft.
Lees meer ››

Bestel je Mooimakers affiches voor 31/5

Nieuws

Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG, is in volle voorbereiding voor haar zomercampagne. De nieuwe affiches en de nieuwe 'wobbler' kunnen nog besteld worden tot eind mei.
Lees meer ››

“Een supermarkt moet op alle vlakken sterk staan”

Nieuws

Er beweegt veel in de wereld van de supermarkten. Luc Bormans weet er alles van. Hij beheert niet alleen drie Delhaize-winkels in Namen, hij staat ook al twee jaar aan het hoofd van Aplsia, de vereniging van franchisenemers. In ons Super magazine lees je een gesprek met hem over de troeven en uitdagingen van de sector.
Lees meer ››