Traceerbaarheid tabaksproducten: wat moet u doen?

Nieuws

In het kader van de wetgeving rond de traceerbaarheid van tabaksproducten - die in België ingaat op 20 mei 2019 - moeten alle winkels geregistreerd worden bij een door de Belgische overheid aangestelde 'ID-Issuer Incert'.

Deze registratie is nodig in kader van de Europese wetgeving rond traceerbaarheid van tabaksproducten waarmee men de illegale handel van tabak wil bestrijden.

Om deze procedure, op zowel administratief als technisch vlak, te vereenvoudigen voor de buurtsupermarkten, hebben de groothandelaren - verenigd onder FeTaDis - een speciaal voorziene procedure van groepsregistratie opgestart. De eindverkoper moet zich laten registreren en een ID-nummer krijgen. Dit identificatienummer moet de groothandelaar toelaten om door te geven aan wie hij zijn producten levert.

Dit betekent dat de buurtsuper verder niets moet doen. Eenmaal geregistreerd, krijgt hij nog een mail van de organisatie die de identificatienummers aanlevert, om zijn gegevens na te lezen en te bevestigen.

Op de mails die onze leden momenteel van FeTaDis krijgen moeten ze dus enkel reageren indien ze NIET willen dat de registratie door de groothandelaar gebeurt. Dit moet dan ten laatste voor 13/05/2019 gebeuren.

Indien ze opteren om het voorstel te weigeren, moeten ze wel zelf alle formaliteiten afhandelen om hun winkelpunt bij de zogenaamde ID-Issuer Incert te registreren.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2138)

Deelnamepakket al besteld?

Nieuws

Het deelnamepakket van onze imagocampagne bevat je attenties voor het Weekend van de Klant en je materiaal van onze imagocampagne (winkelaffiches en krasloten voor het jackpotspel) én je maakt kans om Super Team 2020 te worden!
Lees meer ››