Update corona


Coronacrisis
Belangenbehartiging

Beste Buurtsuper.be-leden,

Naar aanleiding van de corona-crisis trachten we onze leden via www.buurtsuper.be en www.unizo.be/corona, à la minute op de hoogte te houden van de maatregelen die de Federale en Vlaamse overheid, evenals andere belangrijke instanties, hebben genomen om de getroffen sectoren en ondernemers zo goed als mogelijk tegemoet te komen. Wij publiceren de komende dagen en weken de effectieve beslissingen die door de beleidsinstanties worden genomen. Maar we zullen u ook informeren over de dringende steunmaatregelen die wij, samen met UNIZO, aan diezelfde beleidsinstanties vragen.

Voor wat onze leden / supermarkten betreft is de problematiek momenteel heel anders dan in de non-food sectoren. Bij ons is er tot nader order vooral vraag naar maatregelen rond zieke personeelsleden. Wij hebben afgelopen week vanuit Buurtsuper.be en UNIZO aan de regering gevraagd om, bij wijze van uitzondering, de grootste flexibiliteit toe te laten op vlak van de sociale wetgeving, teneinde op een vlotte manier zieke medewerkers te kunnen vervangen door tijdelijke werkkrachten. Los daarvan vinden Buurtsuper.be en UNIZO dat zieke medewerkers sneller moeten kunnen terugvallen op het RIZIV dan de gebruikelijke maand waarin de werkgever het gewaarborgd loon moet uitbetalen.

Mogen we jullie verzoeken om voor alle vragen in eerste instantie onze website www.unizo.be/corona te raadplegen? Voor ‘Wat als?’ en andere minder urgente vragen raden wij aan om deze per mail te sturen via info@buurtsuper.be, zodat wij permanent ter beschikking kunnen blijven voor de dringende vragen van leden in één of andere noodsituatie.

Bedankt voor jullie begrip. 

Met vriendelijke groet, 

Luc Ardies

Algemeen Directeur Buurtsuper.be
De UNIZO organisatie van zelfstandige supermarkten


Ondernemers met vragen naar aanleiding van de Corona-crisis vinden heel wat informatie op de UNIZO-infopagina www.unizo.be/corona. Ze kunnen ook de klok rond terecht bij de UNIZO Ondernemerslijn, op het nummer 0800 20 750, via mail ondernemerslijn@unizo.be en via chat (enkel tijdens kantooruren) op www.unizo.be

Gerelateerde artikels

Ontwerp KB voor verbod op alcoholreclame kan alle kanten uit
“Blijkbaar is in dit land een postman meer waard dan een ondernemer”
“Tabaksplan is ongrondwettelijk en schept gevaarlijk precedent"

Actueel

Stap voor stap naar meer plantaardige voeding met halfhalf
VDAB Jobbeurs Verkoop & Horeca
Daarom ben ik lid

Kurt Van Turnhout, Alvo Supermarkt Nagels

Daarom ben ik lid

2 min.
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy