UPS krijgt toestemming boodschappen te leveren via drones

Nieuws

Koerierbedrijf UPS heeft van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA) officieel de toestemming gekregen om drones in te zetten voor commerciële doeleinden. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend.

UPS mag een landelijk netwerk uitbouwen, maar de toestellen mogen enkel actief zijn boven 'campussen' van bijvoorbeeld ziekenhuizen, universiteiten of bedrijven. Ook moet elke vlucht apart door een operator worden bediend. De afdeling die gespecialiseerd is in deze activiteit, UPS Flight Forward, is van plan om in eerste instantie de leveringen met drones aan ziekenhuizen uit te breiden. UPS werkt hiervoor al samen met droneconstructeur Matternet in North Carolina.

"Onze technologie opent nieuwe mogelijkheden voor UPS en lost problemen van onze klanten op een unieke manier op. Leveringen met drones zijn sneller en goedkoper", zegt het bedrijf. "We zullen binnenkort nieuwe stappen aankondigen, om onze infrastructuur te versterken en onze diensten uit te breiden". Ook andere bedrijven zoals Amazon en Uber voeren testen uit met drones. Zij hebben echter nog geen goedkeuring van de FAA. 

Bron: Belga

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2150)

Boost voor versbeleving

Nieuws

Ondernemers Michiel Masschelein en Annelies Himpens zochten naar vernieuwing in hun Carrefour Express in Rekkem. In samenwerking met Croustico lanceerden ze een broodjesconcept, gekneed naar hun winkel, de ‘Croustico Sandwich Corner’.
Lees meer ››

Technische werkloosheid verlengd

Nieuws

Vakbonden en werk­gevers zijn het in de Groep van 10 eens geraakt over een verlenging van de steunmaatregelen voor bedrijven om de coronacrisis te overbruggen van 30 juni tot 31 augustus. Het gaat dan onder meer om een voortzetting van de tijdelijke werkloosheid en de ­regeling voor ouderschapsverlof.
Lees meer ››

Menselijke factor onderschat

Nieuws

De menselijke factor in de vorm van competente, servicegerichte medewerkers wordt door veel retailers onderschat. Het menselijke aspect wint in belang in het post-corona tijdperk en wordt steeds meer het ‘nieuwe normaal’. Volgens Consensio zal de coronacrisis een aantal reeds bestaande trends nog versterken.
Lees meer ››