UPS krijgt toestemming boodschappen te leveren via drones

Nieuws

Koerierbedrijf UPS heeft van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA) officieel de toestemming gekregen om drones in te zetten voor commerciële doeleinden. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend.

UPS mag een landelijk netwerk uitbouwen, maar de toestellen mogen enkel actief zijn boven 'campussen' van bijvoorbeeld ziekenhuizen, universiteiten of bedrijven. Ook moet elke vlucht apart door een operator worden bediend. De afdeling die gespecialiseerd is in deze activiteit, UPS Flight Forward, is van plan om in eerste instantie de leveringen met drones aan ziekenhuizen uit te breiden. UPS werkt hiervoor al samen met droneconstructeur Matternet in North Carolina.

"Onze technologie opent nieuwe mogelijkheden voor UPS en lost problemen van onze klanten op een unieke manier op. Leveringen met drones zijn sneller en goedkoper", zegt het bedrijf. "We zullen binnenkort nieuwe stappen aankondigen, om onze infrastructuur te versterken en onze diensten uit te breiden". Ook andere bedrijven zoals Amazon en Uber voeren testen uit met drones. Zij hebben echter nog geen goedkeuring van de FAA. 

Bron: Belga

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1768)

50-plussers leveren maaltijdboxen

Nieuws

Het Gentse maaltijdbox-bedrijf Foodbag lanceert een koerierdienst die een 85-tal 50-plussers en gepensioneerden zal inschakelen. Die zullen tewerkgesteld worden met een flexi-job om ingrediënten aan huis te brengen.
Lees meer ››