Vacatures niet gemakkelijk ingevuld? Inzetten op het houden van eigen winkelpersoneel!

Nieuws

Het Laatste Nieuws publiceerde een artikel over de vooroordelen ten opzichte van werken in de retail. Zo zou werken in een winkel eentonig zijn en niet veel uitzicht bieden op een duurzame, boeiende carrière. Dat beeld blijkt echter niet te kloppen.

Sigrid Van Den Berghe, Head of Learning & Talent Development bij supermarktketen Lidl: “De retailsector is net een sector waarin medewerkers tal van doorgroeimogelijkheden hebben. Wie als bediende start, kan op relatief korte termijn doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid, waarbij je andere medewerkers aanstuurt.”

In een sector waar vacatures niet altijd gemakkelijk worden ingevuld, loont het des te meer om in te zetten op eigen personeel. Hun talenten en potentieel ten volle benutten en op de juiste plaats inzetten, geniet dan ook de voorkeur. Het mag duidelijk zijn: het is ook voor iemand zonder diploma perfect mogelijk om in de retailsector door te groeien. Wel is het zo dat de mindset van de medewerker juist moet zitten.

Sigrid Van Den Berghe: “De medewerker moet gedreven en ambitieus zijn, met een hands-on-mentaliteit. Het potentieel, de talenten en de attitude van een medewerker zijn veel belangrijker dan een diploma, dat meer en meer een visitekaartje wordt. In deze tijden, waarin een diploma na enkele jaren niet veel meer waard is, geldt dat des te meer.”

Het trainingcenter van Buurtsuper.be, PMO cvba (Personeel- en Management Opleidingen), zal in 2020 vooral de focus leggen op het trainen van leidinggevend personeel. Die moeten immers voor een aantrekkelijke HR kader zorgen waarin winkelmedewerkers met plezier komen werken. Vooral een goede teamgeest blijkt volgens PMO-onderzoek van primordiaal belang in de winkelsector.  

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2150)

Boost voor versbeleving

Nieuws

Ondernemers Michiel Masschelein en Annelies Himpens zochten naar vernieuwing in hun Carrefour Express in Rekkem. In samenwerking met Croustico lanceerden ze een broodjesconcept, gekneed naar hun winkel, de ‘Croustico Sandwich Corner’.
Lees meer ››

Technische werkloosheid verlengd

Nieuws

Vakbonden en werk­gevers zijn het in de Groep van 10 eens geraakt over een verlenging van de steunmaatregelen voor bedrijven om de coronacrisis te overbruggen van 30 juni tot 31 augustus. Het gaat dan onder meer om een voortzetting van de tijdelijke werkloosheid en de ­regeling voor ouderschapsverlof.
Lees meer ››

Menselijke factor onderschat

Nieuws

De menselijke factor in de vorm van competente, servicegerichte medewerkers wordt door veel retailers onderschat. Het menselijke aspect wint in belang in het post-corona tijdperk en wordt steeds meer het ‘nieuwe normaal’. Volgens Consensio zal de coronacrisis een aantal reeds bestaande trends nog versterken.
Lees meer ››