Vacatures niet gemakkelijk ingevuld? Inzetten op het houden van eigen winkelpersoneel!


Sigrid Van Den Berghe, Head of Learning & Talent Development bij supermarktketen Lidl: “De retailsector is net een sector waarin medewerkers tal van doorgroeimogelijkheden hebben. Wie als bediende start, kan op relatief korte termijn doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid, waarbij je andere medewerkers aanstuurt.”

In een sector waar vacatures niet altijd gemakkelijk worden ingevuld, loont het des te meer om in te zetten op eigen personeel. Hun talenten en potentieel ten volle benutten en op de juiste plaats inzetten, geniet dan ook de voorkeur. Het mag duidelijk zijn: het is ook voor iemand zonder diploma perfect mogelijk om in de retailsector door te groeien. Wel is het zo dat de mindset van de medewerker juist moet zitten.

Sigrid Van Den Berghe: “De medewerker moet gedreven en ambitieus zijn, met een hands-on-mentaliteit. Het potentieel, de talenten en de attitude van een medewerker zijn veel belangrijker dan een diploma, dat meer en meer een visitekaartje wordt. In deze tijden, waarin een diploma na enkele jaren niet veel meer waard is, geldt dat des te meer.”

Het trainingcenter van Buurtsuper.be, PMO cvba (Personeel- en Management Opleidingen), zal in 2020 vooral de focus leggen op het trainen van leidinggevend personeel. Die moeten immers voor een aantrekkelijke HR kader zorgen waarin winkelmedewerkers met plezier komen werken. Vooral een goede teamgeest blijkt volgens PMO-onderzoek van primordiaal belang in de winkelsector.  

 

Gerelateerde artikels

Frankrijk wil krimpflatie aanpakken
Sleutel mee aan de workforce managementtool van bookU
Vanaf 2025 verplichting om zonnepanelen te plaatsen

Actueel

Frankrijk wil krimpflatie aanpakken
Sleutel mee aan de workforce managementtool van bookU
Vanaf 2025 verplichting om zonnepanelen te plaatsen
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy