Vacatures niet gemakkelijk ingevuld? Inzetten op het houden van eigen winkelpersoneel!

Nieuws

Het Laatste Nieuws publiceerde een artikel over de vooroordelen ten opzichte van werken in de retail. Zo zou werken in een winkel eentonig zijn en niet veel uitzicht bieden op een duurzame, boeiende carrière. Dat beeld blijkt echter niet te kloppen.

Sigrid Van Den Berghe, Head of Learning & Talent Development bij supermarktketen Lidl: “De retailsector is net een sector waarin medewerkers tal van doorgroeimogelijkheden hebben. Wie als bediende start, kan op relatief korte termijn doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid, waarbij je andere medewerkers aanstuurt.”

In een sector waar vacatures niet altijd gemakkelijk worden ingevuld, loont het des te meer om in te zetten op eigen personeel. Hun talenten en potentieel ten volle benutten en op de juiste plaats inzetten, geniet dan ook de voorkeur. Het mag duidelijk zijn: het is ook voor iemand zonder diploma perfect mogelijk om in de retailsector door te groeien. Wel is het zo dat de mindset van de medewerker juist moet zitten.

Sigrid Van Den Berghe: “De medewerker moet gedreven en ambitieus zijn, met een hands-on-mentaliteit. Het potentieel, de talenten en de attitude van een medewerker zijn veel belangrijker dan een diploma, dat meer en meer een visitekaartje wordt. In deze tijden, waarin een diploma na enkele jaren niet veel meer waard is, geldt dat des te meer.”

Het trainingcenter van Buurtsuper.be, PMO cvba (Personeel- en Management Opleidingen), zal in 2020 vooral de focus leggen op het trainen van leidinggevend personeel. Die moeten immers voor een aantrekkelijke HR kader zorgen waarin winkelmedewerkers met plezier komen werken. Vooral een goede teamgeest blijkt volgens PMO-onderzoek van primordiaal belang in de winkelsector.  

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1989)

Varkensvlees on the road

Nieuws Productnieuws

20 maart vertrekt de VLAM 'foodtrucktour varkensvlees' opnieuw. Op parkings van supermarkten van verschillende ketens laat VLAM klanten kennismaken met de lekkernijen van het varken: mignonette, worst, varkenshaasje, buikspek en gehakt.
Lees meer ››

N.A.E.-assortiment bij Carrefour

Nieuws Productnieuws

Bij Carrefour vind je nu ook een selectie van de natuurlijke en vegan producten van N.A.E. De verzorgingsproducten van N.A.E. zijn biologisch gecertificeerd door ECOCERT en bevatten minimaal 97% natuurlijke ingrediënten en veganistische formules.
Lees meer ››